search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:17
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ροδόπη «πρόβα τζενεράλε» στο έργο της ανεξέλεγκτης γαλάζιας παντοδυναμίας

13.06.2023 07:16
tsipras2 new

«Διχασμό» και «στοχοποίηση» της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια που εγείρουν θεσμικό και εθνικό ζήτημα, εργαλειοποίηση της ΕΥΠ. Αυτά κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, στον οποίο έθεσε το θέμα της Ροδόπης και του τρόπου που το έχει εντάξει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική «αρένα» αδιαφορώντας για τους κινδύνους.

Από την Κουμουνδούρου επιχειρούν να αποκαλύψουν τους λόγους για τους οποίους ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βάζουν ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό ζήτημα στην προεκλογική αντιπαράθεση, αλλά και την επικινδυνότητα και τον αυταρχισμό αυτής της «αδίστακτης» επιλογής. Την ίδια ώρα θέτουν, όπως και με τις υποκλοπές, ζήτημα της ποιότητας της Δημοκρατίας όταν στην ουσία Έλληνες πολίτες γίνονται αποδέκτες εκβιασμών σε σχέση με την ψήφο τους, ενώ η συζήτηση για τη Θράκη γίνεται με όρους συκοφάντησης του αντίπαλου κόμματος, «με άθλιες κυπατζίδικες πρακτικές διαστρέβλωσης και κοπτοραπτικής, με διαρροές για “ανθέλληνες” και “προδότες”» όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο αντιδρώντας σε κυριακάτικο δημοσίευμα.  (Βέβαια, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε δημόσια, ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα, ενώ είχε ενημερωθεί εβδομάδες πριν τις προηγούμενες εκλογές για το ότι οι μειονοτικοί υποψήφιοί της σε Κομοτηνή (Οζγκιούρ Φερχάτ) και σε Ξάνθη (Χουσείν Ζειμπέκ) μιλούν για «τουρκική μειονότητα» και όχι για μουσουλμανική, ενώ ανέφερε πως το τουρκικό προξενείο έδωσε προεκλογικό αγώνα υπέρ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στην Θράκη ο ίδιος ώστε να μπορέσει να αποκρούσει τους εκλογικούς εκβιασμούς στη μειονότητα, οι οποίοι κατ’ επέκταση και αντικειμενικά στοχεύουν στην εκλογική αποδυνάμωση του κόμματος στην περιοχή και άρα συνολικά.

Η Κουμουνδούρου ασφαλώς θεωρεί ότι ο λόγος για τον οποίο σηκώνει η Νέα Δημοκρατία, και μάλιστα με τέτοια ένταση το ζήτημα, είναι καταρχάς μικροκομματικός, αφορά την προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην μειονότητα για να «διορθώσει» την ψήφο της, ψηφίζοντας τους γαλάζιους υποψηφίους. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τους ενοχλεί, ότι έχει άλλο χρώμα ο εκλογικός χάρτης σε ένα σημείο της επικράτειας» και πως ο κ. Μητσοτάκης παίζει με ευαίσθητα εθνικά θέματα και με την σταθερότητα στην περιοχή για 10.000 – 15.000 ψήφους.

Προειδοποίηση Τσίπρα

Πέραν αυτού ο Αλέξης Τσίπρας χθες μίλησε για «πρόβα τζενεράλε» στο έργο της παντοδυναμίας που θα σηκώσει αυλαία η ΝΔ αν η δύναμή της δεν περιοριστεί στις κάλπες του Ιουνίου.

Επιπλέον, στη δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να «μεταφράσει» το μήνυμα που έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τις γνωστές πλέον δηλώσεις της σε μέλη της μειονότητας στη Ροδόπη.

«Αυτός ο ωμός εκβιασμός, ότι εάν δεν μας ψηφίσετε, θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα χρόνια δεν είναι δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τη μειονότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα», είπε. Αντιθέτως, τόνισε εν είδει προειδοποίησης, ότι οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη «έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα και να πάει σε κάθε σπίτι, σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα. 

Είναι, θα έλεγα, μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει, όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης, είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης, ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας, στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο».

Η επίθεση ΝΔ για τη συνάντηση Τσίπρα – Σαρμά και το μήνυμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Στο μεταξύ, η Κουμουνδούρου είδε ενόχληση της Πειραιώς για την «αυτονόητη θεσμική συνάντηση  που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά. Στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Άκης Σκέρτσος (μιλώντας για «απρέπεια» και εργαλειοποίηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού) αλλά και στην επίθεση με την αναφορά περί «εθνικής εξαίρεσης», η Πόπη Τσαπανίδου μεταξύ άλλων απάντησε  πως «για μία ακόμα φορά στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία, η Δεξιά πουλάει εθνικοφροσύνη ενώ στην πράξη εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα». Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η εκπρόσωπος Τύπου διεμήνυσαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εγγυητής της Δημοκρατίας, ως εκ τούτου, θα σταθεί απέναντι στην πρακτική του φόβου και στην προσπάθεια «ορμπανοποίησης» της Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, από την Κουμουνδούρου παραπέμπουν και στα όσα είπε ο Ιωάννης Σαρμάς κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που όπως θεωρούν έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα. Να θυμίσω ότι η ελευθερία εκφράσεως ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες οι οποίες μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν. Είναι αναγκαίο στον νομικό μας πολιτισμό και οφείλουμε να το δεχθούμε».

Είπε επίσης: «Η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα».

Διαβάστε επίσης

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Αϋφαντή: Προσωπική πικρία λόγω της υπόθεσης με τις βίζες

Χατζηδάκης για Ροδόπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια χούφτα ψήφους «σπάει» μια παράδοση ετών (Video)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πλέουν… μακριά από το κόμμα οι υποψήφιοι – 9 αποχωρήσεις με «καρφιά» λίγο πριν τις κάλπες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31