search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:08
MENU CLOSE

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Αϋφαντή: Προσωπική πικρία λόγω της υπόθεσης με τις βίζες

12.06.2023 21:31
AUFANTES
Κρήτη Tv

Μέσα στη θύελλα που έχει ξεσπάσει για τη Ροδόπη και τον μειονοτικό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμβαση έκανε σήμερα ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Γιώργος Αϋφαντής, ο οποίος με άρθρο του αναφέρθηκε στο παρασκήνιο γύρω από την κατάρτιση του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών το 2014.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αϋφαντής θύμισε τα γεγονότα γύρω από την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν η οποία προξένησε κομματικές αντιδράσεις, κι έκανε λόγο για απόσυρσή της από το ψηφοδέλτιο και αντικατάστασή της από άλλον μειονοτικό «τουρκόφρονα» υποψήφιο μετά από ευθεία παρέμβαση του Τούρκου πρέσβη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Κουμουνδούρου, αντιδρώντας στο δημοσίευμα έκαναν λόγο για «προσωπική πικρία». Ειδικότερα, αναφέρουν πως «ο κ. Αϋφαντής έχει εδώ και αρκετά χρόνια απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όχι τόσο για τις απόψεις του αλλά κυρίως για τη συνωμοσιολογική διάσταση των θέσεών του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και για την ασυνάρτητη συμπεριφορά του».

Σχολιάζοντας περαιτέρω το δημοσίευμα, αναφέρουν πως ο κ. Αϋφαντής «στη θητεία του δε, αργότερα, ως Πρέσβης στη Τεχεράνη, είχε υποστεί πειθαρχική δίωξη, επί υπουργίας Κοτζιά, για ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών με τις βίζες». Ως εκ τούτου, εκτιμούν πως η «σπουδή του να επιτεθεί σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» έχει να κάνει ενδεχομένως, «όχι μόνο στις προσωπικές του απόψεις» αλλά και «αλλά και με την προσωπική του πικρία».

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύεται από την Κουμουνδούρου «δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με μια υπόθεση του 2014 για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε σαφώς πριν 9 χρόνια. Το μόνο μας σχόλιο ότι η προσπάθειά του να εμπλέξει τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν στην προσωπική του ατζέντα και τα πολιτικά του παιχνίδια, είναι απαράδεκτη».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η μαντινάδα με… νόημα που του αφιέρωσαν στην περιοδεία του στην Κρήτη (Photos/Video)

Χατζηδάκης για Ροδόπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια χούφτα ψήφους «σπάει» μια παράδοση ετών (Video)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πλέουν… μακριά από το κόμμα οι υποψήφιοι – 9 αποχωρήσεις με «καρφιά» λίγο πριν τις κάλπες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07