search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:09
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Αποσύρεται ο Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

19.06.2023 11:06
moustafa_katranzi_new

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου ο Μουσταφά Κατραντζή, μέχρι σήμερα υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Ροδόπη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o Μουσταφά Κατραντζή αναφέρει: 

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας».

Οπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Δημοκρατία, ο υποψήφιος βουλευτής στη Ροδόπη με τη ΝΔ, μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα δύο ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου είχε κάνει λόγο για «Τούρκους της δυτικής Θράκης» και όχι για μουσουλμανική μειονότητα.

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

«Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, έχουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό. Αυτό είναι σίγουρο».

Η αποκάλυψη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή διακαναλική αποκάλυψε ότι το όνομα του Κατραντζή υπήρχε στο ενημερώτικό έγγραφο της ΕΥΠ.

«[…] στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ και αυτή η αναφορά μιλά για “στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου”» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λυπάμαι που το κάνω» σημείωσε, «αλλά, οφείλω να αποκαλύψω στον ελληνικό λαό τα όρια του απύθμενου θράσους και της ανευθυνότητας του (σ.σ. Μητσοτάκη)». «Και το κάνω και για έναν ακόμα λόγω, γιατί 5 μέρες τώρα δεν σχολιάζουν τη δήλωση του γαλάζιου υποψηφίου ο οποίος δε μίλησε για τον εαυτό του, είναι συλλογικός προσδιορισμός σε ένα μέσο τουρκικό».

«Δε θα ζητήσω σήμερα εξ ίσου ανεύθυνα να τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια ούτε δηλώσεις εθνικοφροσύνης γιατί αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Θέλω να καταγράψω την ανευθυνότητα και την υποκρισία και να πω ότι αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας κάποια στιγμή» ανέφερε. 

Σκερτσος: Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάρτηση του Μουσταφά Κατραντζή με την οποία ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια σχολίασε με δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

 «Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Χήρα Βαλυράκη κατά Ανδρουλάκη: «Δεν δικαιούται να αγνοεί την αξία των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος»

Βαρουφάκης για ναυάγιο στην Πύλο: Ανεξάρτητη και σε βάθος έρευνα, να μη συγκαλυφθεί τίποτα

Τσίπρας: Στην τελική ευθεία με προσπάθεια για συσπείρωση από τα αριστερά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:09