search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:32
MENU CLOSE

Λοβέρδος για Μπουρχάν Μπαράν: Αν δεν είχε ανασκευάσει, θα τον είχα πετάξει από το παράθυρο! (video)

20.06.2023 11:12
loverdos_andreas206

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας και της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει το θέμα της Ροδόπης και των δηλώσεων των μειονοτικών βουλευτών, μετά και τη χθεσινή «απόσυρση» του Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας το πρωί στο Action24 αναφέρθηκε σε περσινή δήλωση του Μπουρχάν Μπαράν ο οποίος εξαναγκάστηκε από το ΠΑΣΟΚ να ανασκευάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν δεν το είχε κάνει θα τον είχε… πετάξει από το παράθυρο!

Στη συνέχεια επανέλαβε τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον βουλευτή Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ότι δηλαδή ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένος με το τουρκικό προξενείο. Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Ιλχάν Αχμέτ, ο όποιος -όπως υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος – παρότι στοχοποιημένος από το τουρκικό προξενείο κατάφερε να εκλεγεί.

«Θα τον είχα πετάξει από το παράθυρο»

«Στον κύριο Μπαράν, όταν έκανε μια δήλωση πέρυσι, η οποία απασχόλησε την αντιπολίτευση αλλά και την κυβέρνηση της εποχής, του ζητήσαμε και έκανε μια δήλωση ακριβώς αντίθετη από αυτά που είχε πει προηγουμένως. Και κλείσαμε το θέμα. Έκανε μια δήλωση με την οποία ανασκεύασε απολύτως. Εγώ μάλιστα ως υπεύθυνος Εξωτερικών έλεγα ότι θα τον είχα πετάξει και από το παράθυρο» είπε αρχικά.

Επιμένει για Ζεϊμπέκ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε όσα είχε προσφάτως πει για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, λέγοντας ξανά ότι ήταν σε απολύτη γραμμή με το τουρκικό προξενείο ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε ότι παραβιάζει το Σύνταγμα…

«Στην προηγούμενη βουλή συγκροτήθηκε μια Επιτροπή για τη Θράκη. Σε αυτήν την Επιτροπή συμμετείχα, συμμετείχε και ο κύριος Αχμέτ και ο κύριος Χαρίτος, ο σύζυγος της επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τον δήμο Κομοτηνής στη Ροδόπη η οποία ξεκίνησε το θέμα. Και ο κύριος Ζεϊμπέκ. Ο κύριος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ήταν σε απόλυτη γραμμή με το τουρκικό προξενείο. Το είπα αυτό, ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε να με καταγγείλει αλλά οι εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο βγήκαν και με χτύπησαν τώρα. Γιατί το λέω για τον κύριο Ζεϊμπέκ; Γιατί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει αποδοκιμάσει, τον έχει βάλει στη βουλή να αλλάξει τις απόψεις του πριν απο δύο χρόνια. Αλλά στην Επιτροπή γα τη Θράκη είτε άκουγες το τουρκικό προξενείο, είτε τον κύριο Ζεϊμπέκ ήταν το ίδιο πράγμα. Και αυτός ο άνθρωπος είναι βουλευτής, ορκίζεται να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους τους οποίους παραβιάζει με τη μία» σχολίασε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.

«Καρφιά» για ΣΥΡΙΖΑ

«Και αυτό το θέμα, όπως εμείς με τον κύριο Μπαράν το λύσαμε σε ένα λεπτό, θα μπορούσε να το έχει λύσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είμαστε Τρίτη προ των εκλογών και συζητάμε αυτό. Η λύση θα ήταν γιατί τώρα τελειωσε γιατί αυτό δεν γίνεται αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο (κόμματα) στα εθνικά, όπως ο κύριος Φίλης που υποστηρίζει ανοιχτά… Αν έβγαινε να κάνει ο υποψήφιός του μια δήλωση που θα ανασκεύαζε θα του λέγανε οι άλλοι “γιατί το κάνεις αυτό;”» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ύμνοι» για Ιλχάν Αχμέτ

Στη συνέχεια «αποθέωσε» τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ για τον οποίο δήλωσε περήφανος.

«Ο κύριος Ιλχάν Αχμέτ κατηγορήθηκε από το τουρκικό προξενείο εμμέσως πλην σαφώς μέσω σωματείων, παραγόντων, ψευτομουφτήδων στην προεκλογική περίοδο αυτή εδώ. Δηλαδή το τουρκικό προξενείο έκανε μια επιλογή δικός μας υποψήφιος και μετά βουλευτής, να μην εκλεγεί. Πόλεμος ανοιχτός. Ο κύριος συνάδελφος Ιλχάν Αχμέτ είναι ριζωμένος στη μουσουλμανική μειονότητα. Είναι μουσουλμάνος, είναι Έλληνας πολίτης ριζωμένος χρόνια και εκλέγεται. Η επιρροή του είναι πολιτική επιρροή. Στην κοινότητά του (έχει) μεγάλη πολιτική επιρροή και νικάει το προξενείο. Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Πρέπει να υπογραμμιστεί και να μη λοιδωρείται, όπως έκανε ο κύριος Ματζουράνης, κακώς κατά τη γνώμη μου. Πρέπει να το ξανασκεφτεί. Αναφερθήκατε στην πορεία του σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Δικαίωμά του. Αλλά είναι ο μόνος βουλευτής που εξελέγη με ανοιχτή κόντρα με το τουρκικό προξενείο. Και είμαστε περήφανοι για αυτό» είπε σε άλλο σημείο ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Τσίπρας δεν σήκωσε το γάντι μετά την απόσυρση Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Σκέρτσος: «Δεν υπάρχει καμία στήριξη του τουρκικού προξενείου προς τον κ. Κατραντζή»

Εκλογές 2023: Αποσύρεται ο Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:19