search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:45
MENU CLOSE

«Φλερτάρει» με τη διαγραφή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν

02.09.2022 17:26
mpouran-12-new

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Ο ίδιος μάλιστα, κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα έναν από τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες, για να ανασκευάσει μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αποσύροντας και την ανάρτηση. 

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως προς την παράταξη που εκπροσωπώ», έγραψε ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Twitter.

«Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω».

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παρά τη δήλωσή του λίγο νωρίτερα με την οποία ανασκεύασε τα όσα είχε πει. Μάλιστα φαίνεται πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της διαγραφής του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητήθηκαν σε πολύ αυστηρούς τόνους εξηγήσεις μέσω της γραμματέα της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, καθώς στο κόμμα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό ατόπημα η ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Οι ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο»

Ακάρ: Πέταξε με F-16 πάνω από το βόρειο Αιγαίο (photos/video)

Κεραμέως για Μητροπολίτη Δωδώνης: Αδιανόητη δήλωση, προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:45