search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:49
MENU CLOSE

Παρίσι: Έρευνα για υπεξαίρεση στα κεντρικά γραφεία των Ολυμπιακών Αγώνων

20.06.2023 15:54
paris2024-new

Τα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και εκείνα του εταίρου της σε θέματα υποδομών βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη (20/6) πραγματοποιήθηκε έρευνα για φερόμενη κατάχρηση δημόσιων πόρων και ευνοιοκρατία, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με το ertnews, η εθνική οικονομική εισαγγελία (PNF) δήλωσε ότι στην έδρα του «Παρισιού 2024» έγινε έφοδος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε το 2017 σχετικά με τις συμβάσεις που είχε συνάψει η Οργανωτική Επιτροπή των θερινών Αγώνων.

Τα κεντρικά γραφεία της SOLIDEO, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παροχή ολυμπιακών και παραολυμπιακών υποδομών, ερευνήθηκαν επίσης εν μέσω προκαταρκτικής έρευνας που χρονολογείται από το 2022, μετά από έλεγχο της γαλλικής υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς, πρόσθεσε η PNF.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής», ανέφερε το «Παρίσι 2024» σε ανακοίνωσή του. «Το “Παρίσι 2024» συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους», πρόσθεσε.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Σιγκαπούρη: Η ακριβότερη πόλη του κόσμου ακόμη και για κροίσους

Αίγυπτος: Απίστευτο έγκλημα – Μητέρα σκότωσε και έφαγε το παιδί της (photo)

Γαλλία: Το κράτος καλείται να αποζημιώσει θύματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:46