search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:09
MENU CLOSE

Φρέντι Μπελέρης: Την Τρίτη η ορκωμοσία του – Παραμένει προφυλακισμένος 

24.06.2023 16:20
beleris_frenti

Προφυλακισμένος παραμένει ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος ορκίζεται την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αλβανία, σύμφωνα με νομοθεσία θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ένας αντιδήμαρχος, ο οποίος θα οριστεί από υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ελέγχεται στην πλειοψηφία του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, άρα θα είναι υποστηρικτής του Έντι Ράμα, που θα διοικεί μέχρι νεωτέρας το δήμο της Χειμάρρας.

Για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη, οι αλβανικές αρχές επικαλούνται τη συνέχεια των ερευνών και των ανακρίσεων μέχρι να συμπληρωθεί ο φάκελος και να πάρει η υπόθεση τη δικαστική οδό.

Αυτό που επικαλείται με εμμονή ο εισαγγελέας του Ειδικού δικαστηρίου είναι ότι «υπάρχει ποινικό προηγούμενο με το Φρέντι Μπελέρη» γι’ αυτό και δεν τον αποφυλακίζουν, διότι όπως ισχυρίζονται «όταν είχε τιμωρηθεί το 2003 για υποτιθέμενη προσβολή των συμβόλων της Αλβανίας, (όταν εμπόδισε με κίνδυνο της ζωής του -ως εκλογικός αντιπρόσωπος στο χωριό Πύλιουρι – την κλοπή της κάλπης από παρακρατικούς, στις δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς), είχε απομακρυνθεί από την Αλβανία και επέστρεψε όταν είχε παραγραφεί η υπόθεση».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Στο πλευρό του Πούτιν ο Ερντογάν

Διαψεύδει η Ρωσία τις φήμες ότι ο Πούτιν έφυγε από τη Μόσχα

Ανάλυση ΒΒC: Πώς έγινε ο Πριγκόζιν από σύμμαχος επαναστάτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:09