search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:03
MENU CLOSE

Μπελέρης: Προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα την διακοπή της προφυλάκισής του

20.06.2023 20:06
MPELERES
Eurokinissi αρχείου

Το Ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε σήμερα το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη για διακοπή της προφυλάκισής του. Η υπεράσπιση δήλωσε οτι κατόπιν αυτού θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με το ίδιο αίτημα.

Ο αγώνας δρόμου για αποφυλάκισή του δημάρχου Φ. Μπελέρη αφορά και στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη στις 12 Μαΐου , δύο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Η σύλληψη και προφυλάκισή του έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της Αλβανίας όσο και διεθνώς.

ΥΠΕΞ: Bαθύς προβληματισμός για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του

Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, διαμηνύει πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας – θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου – από τη γειτονική χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη BBC: Κύκλωμα σαδιστών βασάνιζε και σκότωνε μαϊμουδάκια σε live μετάδοση

Τιτανικός: Η βύθιση του «καταραμένου» πλοίου το 1912 – Όταν η θάλασσα μετατρέπεται σε υγρό τάφο (Videos)

NYT: Αμφιβολίες για το ελληνικό Λιμενικό και το ναυάγιο στην Πύλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:03