search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:31
MENU CLOSE

Αποκάλυψη BBC: Κύκλωμα σαδιστών βασάνιζε και σκότωνε μαϊμουδάκια σε live μετάδοση

20.06.2023 19:20
macacous
AP

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο «μυστικού» ρεπορτάζ, το BBC αποκάλυψε την φρικιαστική δράση ενός διεθνούς κυκλώματος «δίποδων» που ονομάζονται τυπικά… άνθρωποι. Τα άτομα αυτά βασάνιζαν μωρά μαϊμουδάκια μακάκους μέχρι θανάτου, σε ζωντανή αναμετάδοση.

Η Παγκόσμια Υπηρεσία για την προστασία των ζώων βρήκε εκατοντάδες «πελάτες» του κυκλώματος στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού. Πλήρωναν Ινδονήσιους για να βασανίζουν και να σκοτώνουν μωρά μακάκους με μακριά ουρά, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσαν και τα βασανιστήρια.

Το κύκλωμα των σαδιστών αρχικά μετέδιδε τα βίντεο στο YouTube, πριν μετακομίσει σε ιδιωτικές ομάδες στην εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram. Η αστυνομία καταδιώκει τώρα τους αγοραστές και έχουν ήδη γίνει αρκετές συλλήψεις.

Προσοχή: Οι περιγραφές των σαδιστών προκαλούν οργή και ναυτία

Σε βίντεο που τράβηξε κρυφά ο ρεπόρτερ του BBC, ένας Ινδονήσιος – ο Ajis Rasajana – γελάει καθώς περιγράφει πώς βασανίζει τα μικρά πιθηκάκια, μπροστά σε ένα κλουβί με δύο μωρά μακάκους.
«Η Μίνι είναι ενός ετους. Την έχω 7 ημέρες και έχει καταφέρει να επιβιώσει 2 φορές. Της χτυπάω το κεφάλι στον τοίχο, γεμίζει το στόμα της αίμα αλλά ζει.. είναι τοσο cool!» λέει.

Ο Mike McCartney, βασικός διανομέας βίντεο στις ΗΠΑ, γνωστός με το επίθετό του, “The Torture King”, συμφώνησε να μιλήσει στο BBC – και περιέγραψε τη στιγμή που εντάχθηκε στην πρώτη του ομάδα βασανιστηρίων πιθήκων στο Telegram.

«Έκαναν μια δημοσκόπηση που ρωτούσαν: Θες βασανιστήριο με σφυρί; Θέλεις με πένσα; Θέλεις με ένα κατσαβίδι; Το βίντεο που προέκυψε ήταν το πιο γκροτέσκο πράγμα που έχω δει ποτέ», είπε ο McCartney.

Το BBC εντόπισε επίσης δύο άλλους βασικούς υπόπτους που διερευνώνται τώρα από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS): τη 40χρονη Stacey Storey, από την Αλαμπάμα που ήταν γνωστή στην κοινότητα ως η «Σαδίστρια» και ένα ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, γνωστό ως «Κύριος Πίθηκος» (Mr Ape) και του οποίου το πραγματικό όνομα δεν αποκαλύπτεται για λόγους ασφαλείας.

Ο «Mr Ape» ομολόγησε σε συνέντευξή του στο BBC ότι ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων πιθήκων και για τα βασανιστήρια πολλών ακόμη. Ο ίδιος είχε γυρίσει «εξαιρετικά βάναυσα» βίντεο και θυμάται το πρόσωπο κάθε μωρού μακάκου που βασάνισε, όπως ειπε.

Δεκάδες ομάδες σε Telegram και Facebook μοιράζονται τα βίντεο από τα βασανιστήρια

Τα σαδιστικά βίντεο με βασανσίτηρια πιθήκων εξακολουθούν να είναι εύκολα προσβάσιμα στο Telegram και στο Facebook – το BBC βρήκε πρόσφατα δεκάδες ομάδες που μοιράζονται ακραίο περιεχόμενο, μερικές με περισσότερα από 1.000 μέλη…

Διαβάστε επίσης:

Τιτανικός: Η βύθιση του «καταραμένου» πλοίου το 1912 – Όταν η θάλασσα μετατρέπεται σε υγρό τάφο (Videos)

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Τελειώνει ο χρόνος, 8 ώρες καθυστέρησε η εταιρεία να ενημερώσει – Σπεύδει στο «παρά πέντε» ρομποτικό βαθυσκάφος

NYT: Αμφιβολίες για το ελληνικό Λιμενικό και το ναύαγιο στην Πύλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20