search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:17
MENU CLOSE

Μόσχα: Σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στον αυτοκινητόδρομο M-4

25.06.2023 09:44
MOSXA

Σε ισχύ παραμένουν και σήμερα τα περιοριστικά μέτρα στον στο μεγάλο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας M-4 στις περιφέρειες της Μόσχας και της Τούλα στη Ρωσία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικού Δικτύου σε ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, βάσει προηγούμενων αποφάσεων που ελήφθησαν στις περιφέρειες, παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί στην κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο M-4 στις περιφέρειες Τούλα και Μόσχα.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Μόσχας ο Σεργκέι Σαμπιάνιν επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η αυριανή ημέρα (Δευτέρα) θα είναι αργία, παρότι η ένοπλη ανταρσία της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ έλαβε τέλος.

Τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου, όταν οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν μπήκαν στη Ρωσία και κινούνταν προς την πρωτεύουσα, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν ανακοίνωσε πως η Δευτέρα θα ήταν αργία για τους περισσότερους Μοσχοβίτες και τους κάλεσε να μείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ολιγάρχης που μετατράπηκε σε πολέμαρχο, και οι χιλιάδες μισθοφόροι του έλεγαν πως είχαν σκοπό να απομακρύνουν τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και να την «τιμωρήσουν» έπειτα από επίθεση εναντίον βάσης της Βάγκνερ με πολλά θύματα. Η ανταρσία ήγειρε το φάσμα του εμφυλίου πολέμου και στη Μόσχα επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα από τις δυνάμεις ασφαλείας, που έστησαν οδοφράγματα και έκλεισαν δρόμους.

Η δραματική εξέγερση των μισθοφόρων τερματίστηκε χάρη σε μεσολάβηση του Μινσκ. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί στον Γεβγκένι Πριγκόζιν να εγκατασταθεί στη Λευκορωσία και η δίωξη σε βάρος του θα μπει στο αρχείο.

Διαβάστε επίσης:

Χιλή: Στο έλεος των πλημμυρών η χώρα – 2 νεκροί (Videos)

Yποβρύχιο Titan: Έρευνα από τον Καναδά – Αναζητούνται απαντήσεις

Wagner: Εγκαταλείπει τη Ρωσία ο Πριγκόζιν, άσυλο στη Λευκορωσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:15