search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:37
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα είμαστε κυβέρνηση σκληρής δουλειάς (videos)

26.06.2023 11:15
mitsotakis_sakellaropoulou_2606_1460-820_new

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Είναι ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνω αυτή την εντολή για να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως νιώθει «βαριά την ευθύνη στους ώμους του», υπενθύμισε ότι εξαρχής είχε θέσει ως στόχο τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης και δεσμεύθηκε εκ νέου για τη δρομολόγηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

«Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και έμπρακτου αποτελέσματος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Διεμήνυσε δε, με νόημα, πως η δημοκρατία μας είναι ώριμη να χειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις και χαρακτήρισε την οκτακομματική Βουλή «επιθανάτιο ρόγχο» της απλής αναλογικής.

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε από την πλευρά της πως «η δημοκρατία μας απεδείχθη ανθεκτική» και ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «καλή δουλειά».

Διαβάστε επίσης:

Άγγελος Συρίγος: «Έχασα την έδρα για 10 ψήφους» (video)

Εκλογές 2023: Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τη νίκη Μητσοτάκη – «Εντολή για μεταρρυθμίσεις»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κρατά την έδρα στη Β’ Θεσσαλονίκης – Στη Βουλή ο σύντροφός της, Διαμαντής Καραναστάσης (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:34