search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:44
MENU CLOSE

Νότια Κορέα: Γιατί όλοι οι κάτοικοι έγιναν… ένα-δύο χρόνια νεότεροι (Video)

28.06.2023 11:06
korea new

Και ξαφνικά όλοι οι Νοτιοκορεάτες έγιναν ένα-δύο χρόνια νεότεροι, καθώς η χώρα εγκαταλείπει το παραδοσιακό σύστημα καταμέτρησης της ηλικίας του ατόμου και υιοθετεί την διεθνώς αποδεκτή μέθοδο.

Με βάση το παραδοσιακό σύστημα οι πολίτες της Νότιας Κορέας ήταν ενός έτους από την ημέρα της γέννησης και κάθε 1η Ιανουαρίου προστίθετο ένα έτος στην ηλικία τους.

Αυτό σήμαινε πρακτικά ότι ένα παιδί που γεννιόταν την παραμονή της πρωτοχρονιάς θα ήταν ήδη δύο ετών από την ημέρα που τα ρολόγια θα έδειχναν μεσάνυχτα και θα άλλαζε η χρονιά.

Όμως πλέον η Νότια Κορέα υιοθετεί το διεθνές σύστημα για τον υπολογισμό της ηλικίας και όλες οι διοικητικές πράξεις θα λαμβάνουν υπόψη τον νέο υπολογισμό.

Το παράδοξο είναι ότι ο διεθνώς αποδεκτός τρόπος υπολογισμού της ηλικίας σε ιατρικές και νομικές πράξεις εφαρμοζόταν ήδη από την δεκαετία του 1960, αλλά σε άλλες επίσημες πράξεις και έγγραφα η ηλικία υπολογιζόταν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Σύγχυση από τον τρόπο υπολογισμού

Η αλλαγή θα εγκριθεί επίσημα τον Δεκέμβριο από την εθνική αντιπροσωπεία και ελπίζεται ότι έτσι θα επιλυθεί η κοινωνική σύγχυση που προκαλούσε ο τρόπος υπολογισμού της ηλικίας και οι παρενέργειες.

Το παραδοσιακό σύστημα υπολογισμού της ηλικίας επικρινόταν έντονα τα τελευταία χρόνια από πολιτικούς που επισήμαναν ότι ενώ η χώρα είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός γίγαντας, με τον τρόπο που υπολόγιζε την ηλικία των πολιτών έδειχνε να είναι ένα βήμα πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αν και υπάρχουν ορισμένοι πολίτες που θα εξακολουθήσουν να υπολογίζουν την ηλικία τους, όπως επιβάλλει η παράδοση, το 86% των πολιτών δηλώνουν έτοιμοι να υιοθετήσουν τους διεθνείς κανόνες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Είναι ασαφές που στηρίζεται ο παραδοσιακός τρόπος υπολογισμού της ηλικίας στη Νότια Κορέα.

Μία θεωρία είναι ότι ο χρόνος για ένα παιδί μετρά από την στιγμή της σύλληψης και εφόσον περνά εννέα μήνες στην κοιλιά της μητέρας, με το που έρχεται στον κόσμο υπολογίζεται ως ένα άτομο που έχει ένα χρόνο ζωής.

Άλλες θεωρίες συνδέουν την παράδοση αυτή με το αρχαίο σύστημα μέτρησης στην Ασία, όπου δεν υπάρχει η έννοια του μηδέν.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Δεν αναμένει ύφεση ο Μπάιντεν – «Η αμερικανική οικονομία είναι δυνατή» (Video)

Αγγλία: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε έφηβη και δύο κορίτσια – Την κλοτσούσαν με μανία στο κεφάλι (videos)

Γαλλία: Νύχτα ταραχών στα προάστια του Παρισιού μετά την εκτέλεση 17χρονου από αστυνομικό (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:43