search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:49
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Δεν αναμένει ύφεση ο Μπάιντεν – «Η αμερικανική οικονομία είναι δυνατή» (Video)

28.06.2023 10:03
biden_new

Την εκτίμηση ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι «δυνατή τώρα» και ότι δεν αναμένει να υπάρξει ύφεση, έκανε την Τρίτη (27/6) ο Τζο Μπάιντεν, παραμονή ομιλίας του για την οικονομική του πολιτική στο Σικάγο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια ιδιωτικής εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων στην Τσέβι Τσέις (Μέριλαντ), μόλις λίγο καιρό μετά την αποφυγή μιας πρωτοφανούς στάσης πληρωμών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ. Ένα πρόβλημα που λύθηκε έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικανούς.

Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο Σικάγο για τα «Bidenomics», κατά τον νεολογισμό που χρησιμοποιούν συνεργάτες του για να περιγράψουν το όραμά του για την οικονομία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε το επιτελείο του Μπάιντεν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Μπάιντεν θα επιχειρήσει να «χτίσει» την οικονομία «από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο και με ιδιαίτερη έμφαση στη μεσαία τάξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζάρεντ Μπέρνστιν εκ των συμβούλων του για την οικονομία.

Ο 80χρονος δημοκρατικός πολλαπλασιάζει τις προεκλογικές εκδηλώσεις και τα ταξίδια του, δυο μήνες αφού άρχισε την εκστρατεία του για την επανεκλογή του το 2024.

Διαβάστε επίσης:

Αγγλία: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε έφηβη και δύο κορίτσια – Την κλοτσούσαν με μανία στο κεφάλι (videos)

Γαλλία: Νύχτα ταραχών στα προάστια του Παρισιού μετά την εκτέλεση 17χρονου από αστυνομικό (video)

«Καμπανάκι» από Λαγκάρντ: Τα εταιρικά κέρδη πυροδοτούν τον πληθωρισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:47