search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:46
MENU CLOSE

Δημήτρης Νατσιός: «Όχι» στις αμβλώσεις, «ναι» στην… «αγωγή της αγνότητας»

03.07.2023 12:16
dimitris-natsios

Ένα χαρακτηριστικό στίγμα των απόψεων του κόμματός του για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έδωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Νατσιός ισχυρίστηκε ότι το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική, προσθέτοντας ότι το δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη – όπως το χαρακτήρισε- θεωρεί ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο.

Πρότεινε παράλληλα να γίνεται στα σχολεία μια… αγωγή αγνότητας, η οποία θα πρέπει να προστεθεί στα διδακτικά βιβλία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Υπάρχουν 102 ενότητες στο Δημοτικό, στα παλιά αναγνωστικά (σήμερα τα λέμε βιβλία γλώσσας) … Δεν υπάρχει ούτε μία ενότητα στην οποία να εκθειάζεται η οικογένεια», όπως υποστήριξε.

Όταν οι δημοσιογράφοι έθεσαν το ερώτησε πώς σχετίζεται η οικογένεια με την αγνότητα, επισημαίνοντας ότι οικογενειάρχες άνθρωποι μπορεί να είναι ταυτόχρονα υπερδραστήριοι σεξουαλικά» κ. Νατσιός επανέλαβε ότι αναφέρεται στο δημοτικό σχολείο, αναρωτώμενος αν είναι κακό να διδάσκεται η αρετή της αγνότητας.

Όσον αφορά στο «ποιόν» του κόμματός του, υποστήριξε ότι δεν είναι θρησκόληπτοι ούτε φασίστες ούτε ακροδεξιοί, αναφέροντας παράλληλα ότι «οι όροι δεξιά και αριστερά εισήχθησαν στην πολιτική ζωή στην Γαλλική Επανάσταση. Νωρίτερα δεν υπήρχαν Έλληνες; Υπήρχαν οι Ρωμιοί, ενώ παλαιότερα είχαμε διάφορα ονόματα. Δεν έχουμε αριστερές και δεξιές παρωπίδες, δεν είμαστε ακροδεξιό κόμμα, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα και μας αδικεί ότι μας λένε ακροδεξιούς».

Κατά τον ίδιο, η Εκκλησία έκανε πολύ καλά και πήρε θέση για την σχέση της με την πολιτική και τις εκλογές», δεν ευσταθούν τα περί ρωσικής οικονομικής υποστήριξης στο κόμμα, ενώ δεν υπήρξε και επίσημη στήριξη από την Επιστασία στου Αγίου Όρους.

Διαβάστε επίσης:

Χειροφιλήματα, πηγαδάκια και χαμόγελα: Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία της νέας Βουλής

ΠΑΣΟΚ: Οι επιλογές του Ανδρουλάκη για την κοινοβουλευτική ομάδα και τις θέσεις στο κόμμα – Όλα τα ονόματα

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία χρονοδιάγραμμα και πρόεδρος ΚΟ – Διαφοροποιήσεις «έκπληξη» από Σπίρτζη, Τεμπονέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:40