search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 09:22
MENU CLOSE

Καλιφόρνια: Τα UFO αποδείχτηκαν… φωτοβολίδες – Όταν Αμερικανοί πεζοναύτες είδαν ένα «άγνωστο αντικείμενο»

11.07.2023 19:32
UFO-NEW

Ένα βίντεο του 2021 που πεζοναύτες ερμήνευσαν ως ένα… τριγωνικό UFO που αιωρείται πάνω από τη βάση τους στην Καλιφόρνια, τελικά αποδείχτηκαν… φωτοβολίδες.

Ο ερευνητής των UFO John Greenewald Jr. απέκτησε δεκάδες φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα από το Πεντάγωνο την περασμένη εβδομάδα που φαίνεται να εξηγούν τα φώτα στις 20 Απριλίου 2021 στο Camp Wilson κοντά στο Twentynin Palms, στην Καλιφόρνια.

Μία από τις φωτογραφίες φαινόταν να δείχνει ένα συμπαγές τριγωνικό σχήμα γύρω από τα φώτα και δύο πεζοναύτες που ήταν μάρτυρες του συμβάντος είπαν ότι πίστευαν ότι επρόκειτο για σκάφος UFO. Οι Corbell και Knapp είπαν ότι ερεύνησαν το περιστατικό για δύο χρόνια.

Ωστόσο, βίντεο και φωτογραφίες που ελήφθησαν βάσει του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA) αυτόν τον μήνα από τον Greenewald, ειδικό σε τέτοια αιτήματα, δείχνουν ίχνη καπνού πάνω από τα πέντε φώτα που υποδεικνύουν ότι ήταν φωτοβολίδες και εφέ μακράς έκθεσης, τα οποία τελικά δεν αιωρούνταν αλλά κατέβαιναν αργά όπως κάνουν οι φωτοβολίδες.

Ο βετεράνος ερευνητής Mick West κατάφερε να ταιριάξει με ακρίβεια τα υποτιθέμενα φώτα UFO με ένα επιβεβαιωμένο βίντεο με φωτοβολίδες που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής άσκησης εκείνο το βράδυ στη στρατιωτική βάση.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, ο West εξήγησε το τριγωνικό σχήμα γύρω από τα φώτα σε μια από τις φωτογραφίες των Corbell και Knapp ως «απλώς η αιμορραγία του χρώματος, που μπορείτε να δείτε γύρω από άλλα αντικείμενα στη σκηνή».

Οι φωτοβολίδες συχνά παραμένουν αναμμένες για τέσσερα έως επτά λεπτά και τα αλεξίπτωτα που κρέμονται από κάτω κατεβαίνουν αρκετά αργά και φαίνονται από μακριά ότι αιωρούνται.

«Τα πέντε φώτα ξεκινούν με έναν ωραίο σχηματισμό που παραπέμπει σε ένα τρίγωνο, αλλά γρήγορα χωρίζονται σε πιο τυχαίες θέσεις όπως οι φωτοβολίδες», είπε ο West στο βίντεό του.

Διαβάστε επίσης:

Υποβρύχιο Titan: Έσκασε σαν μπαλόνι – Σαν ταινία τρόμου, οι επιβάτες σε 71 δευτερόλεπτα «είδαν» το θάνατό τους

Μπραντ Πιτ-Αντζελίνα Τζολί: Και η «μάχη» συνεχίζεται… (Videos)

Μπόρις Τζόνσον: Έγινε πατέρας για 8η φορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 09:21