search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:11
MENU CLOSE

Ρόδος: Συναγερμός για «κροκόδειλο» σε ποτάμι – Τι εκτιμούν οι ερπετολόγοι

12.07.2023 21:51
krokodeilos-new
Πηγή: Pixabay

Αντιμέτωποι με ένα… ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι της Κρεμαστής στη Ρόδο το πρωί της Τετάρτης (12/7).

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, το μεγαλόσωμο αυτό ζώο κρύβεται μέσα σε καλαμιές στον ποταμό της Κρεμαστής και θυμίζει… κροκόδειλο.

Ζευγάρι που περνούσε από το σημείο με μηχανάκι, κατήγγειλε πως το εν λόγω ζώο τους επιτέθηκε από το πίσω μέρος του δικύκλου και στην συνέχεια κρύφτηκε στις καλαμιές.

Οι Αρχές μάλιστα αλλά και η Περιφέρεια, σε συνεννόηση με το Δασαρχείο αλλά και κτηνιατρικές αρχές, κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες, καθώς το ενδεχόμενο της ύπαρξη ενός κροκόδειλου είναι άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη.

Τι εκτιμούν οι ερπετολόγοι

Στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου μίλησε ο υπεύθυνος της Ελληνικής εταιρείας Ερπετολόγων στην Κρήτη σχετικά με τις αναφορές μεγάλου ερπετού στον ποταμό της Κρεμαστής.

«Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μάλλον δεν επρόκειτο για κροκόδειλο αλλά lizard monitor. Καταλήγουμε μάλλον στο συμπέρασμα αυτό, διότι ο κροκόδειλος δεν είναι τόσο ταχύτατος όπως οι καταγγελίες αναφέρουν. Μας μιλάνε δηλαδή για ένα ερπετό πολύ ταχύτατο. Άρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για lizard monitor.

Αν επρόκειτο για lizard monitor δεν θα βρεθεί ποτέ. Είναι πανέξυπνο ζώο. Και η τακτική δόλωσης του είναι πολύ συγκεκριμένη για να πιαστεί. Μπορεί οι ειδικοί να ψάχνουν μέρες στο ποτάμι και να μην το δουν ποτέ και όταν φύγουν να γίνουν και άλλες αναφορές εμφάνισης του.

Συνήθως δεν επιτίθεται σε ανθρώπους αλλά τρέφεται μόνο με ζώα. Για παράδειγμα κότες. Στην περιοχή προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις σε κοτέτσια. Είναι όμως περίεργο, διότι το συγκεκριμένο είδος δεν επιτίθεται στον άνθρωπο τον φοβάται ενώ εδώ έχουμε αναφορές για επιθέσεις.

Το ζώο αυτό δεν μπορεί να έχει έρθει μόνο του στο νησί. Κάποιος το έχει φέρει από την Αφρική. Τώρα το άφησε ελεύθερο; Του έφυγε; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει».

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας Κλέων: «Ψήνεται» η χώρα – Όλα τα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σύνταγμα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της Κουβανής τρανς (Photos)

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ισόβια για 7 και πολυετείς καθείρξεις για 5 καταδικασθέντες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58