search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:36
MENU CLOSE

HΠΑ: Μια γυναίκα νεκρή από επίθεση αλιγάτορα ενώ έκανε βόλτα με τον σκύλο της (video)

05.07.2023 13:22
KROKODEILOS

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από επίθεση αλιγάτορα, καθώς έκανε περίπατο με το σκυλάκι της κοντά σε γήπεδο του γκολφ στη Νότια Καρολίνα.

Η 69χρονη γυναίκα περπατούσε στην όχθη μιας λίμνης που βρίσκεται στα όρια του γηπέδου του γκολφ, όταν βγήκε από το νερό ένας μεγάλος αλιγάτορας και της επιτέθηκε. Οι διασώστες που έσπευσαν κοντά στη γυναίκα την βρήκαν αναίσθητη και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή.

Μάλιστα ο αλιγάτορας καθόταν δίπλα στη γυναίκα όταν έφτασαν οι διασώστες, σαν να ήθελε να διαφυλάξει το θήραμά του, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Μπόφορτ.

«Ο αλιγάτορας φρουρούσε το σώμα της γυναίκας εμποδίζοντας τους διασώστες. Απομακρύνθηκε με ασφάλεια από εκεί και έγινε περισυλλογή του σώματος της γυναίκας», ανακοίνωσε η αστυνομία. Τα ίχνη του σκυλιού έχουν χαθεί.

Είναι η δεύτερη θανάσιμη επίθεση αλιγάτορα την κομητεία Μπόφορτ τον τελευταίο χρόνο. Στις 15 Αυγούστου δέχτηκε επίθεση μια 88χρονη γυναίκα καθώς περπατούσε δίπλα σε λίμνη κοντά στο σπίτι της, στην πόλη Σαν.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι συγκλονισμένοι και επισημαίνουν στα social media ότι είναι επικίνδυνο να βγάζουν τα κατοικίδιά τους βόλτα δίπλα σε λίμνες, όπου ζουν αλιγάτορες. Αναφέρουν επίσης ότι η λύση δεν είναι να υψωθούν φράχτες γύρω από τις λίμνες, αλλά να κατανοήσουν οι κάτοικοι την συμπεριφορά των άγριων ζώων.

«Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ζουν κοντά σε νερά, κοντά στην άγρια φύση. Αναλαμβάνουν όμως και την ευθύνη γιατί δεν πρέπει να τιμωρούμε τα ζώα για την συμπεριφορά και τις επιλογές των ανθρώπων», έγραψε χαρακτηριστικά μία χρήστης των social media. Κι ένας άλλος σημείωσε ότι οι αλιγάτορες «κάνουν αυτό που είναι φυσιολογικό γι αυτούς και οι άνθρωποι είναι αυτοί που πρέπει να μένουν μακριά από τις λίμνες».

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής επέκριναν επίσης όσους συνηθίζουν να ρίχνουν φαγητό στους αλιγάτορες και δεν αφήνουν τα ζώα να κινηθούν όπως ορίζει η φύση στο περιβάλλον τους.

Διαβάστε επίσης:

Ουάσινγκτον: 7 άνθρωποι δέχτηκαν πυροβολισμούς

Ουκρανία: Προειδοποίηση Σι σε Πούτιν – «Μην κάνεις χρήση πυρηνικών»

Καιρός: Η 3η Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα στην ιστορία του πλανήτη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58