search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:36
MENU CLOSE

Η δεξιά πίεση στον Σαμαρά να σηκώσει παντιέρα στα ελληνοτουρκικά, και η… ολιστική οπτική του πρώην πρωθυπουργού

15.07.2023 07:06
samaras 444- new

Με κομμένη την ανάσα περιμένει όλη η… πούρα δεξιά πτέρυγα της ΝΔ να δει τι στάση θα τηρήσει ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη (τη νέα πολιτική του) για τα ελληνοτουρκικά.

Δηλώσεις, που δεν άρεσαν καθόλου πρέπει να σας πω στα στελέχη, τα οποία κινούνται στο χώρο της «πατριωτικής» λεγόμενης, δεξιάς, που διατηρεί ως ταυτοτικό της στοιχείο μία ακραία ρητορική για τα εθνικά θέματα.

Και ενώ βγήκε στον αέρα, σαν εντυπωσιακό χρυσάνθεμο στον ήλιο, μία ανάρτηση, που υπογράφει με ψευδώνυμο (Θανάσης Κ), ένας φερόμενος στενός συνεργάτης του Σαμαρά, με πολύ επιθετική διάθεση για τα όσα είπε ο Μητσοτάκης, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι καθόλου βέβαιο για πώς θα κινηθεί.

Βλέπετε ο Σαμαράς έχει μία πιο… ολιστική προσέγγιση στα πράγματα και είναι πολύ συγκρατημένος προσώρας.

Δεν το πάει μονόπατα, ούτε βγαίνει στα αντάρτικα να κάνει γούργια – μπορεί να μην έχει ακούσει καν το… bella ciao, καίτοι φιλόμουσος από παλιά.

Αφενός είναι, κανονικά, η τελευταία του θητεία στη Βουλή, όπερ σημαίνει ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του. Δεν είναι κι εύκολο να φύγει από την πολιτική, έχοντας έρθει σε ρήξη με την παράταξή του.

Αφετέρου, τα έχει καλά με τον Μητσοτάκη εδώ και πολύ καιρό. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου μάλιστα ο πρωθυπουργός τού έκανε το χατίρι και έκοψε τον Νίκα, δίνοντας το χρίσμα στον Πτωχό – εκ των διαχρονικά στενών συνεργατών του Σαμαρά, παρακαλώ.

Δεν λέω γι’ άλλα θέματα, που άπτονται του προσωπικού ενδιαφέροντος του Σαμαρά, διότι τα παραπάνω είναι ήδη αρκετά για να κάνουν τον έμπειρο πολιτικό να ζυγίσει οποιαδήποτε αντίδρασή του.

Τώρα, ως προς τους βουλευτές της ΝΔ που έχουν «απεύθυνση» στο πολύ δεξιό ακροατήριο, το ψυχολογικό μασάζ το έχουν αναλάβει κυβερνητικά στελέχη, τα οποία προέρχονται από το χώρο. Πρώτος και καλύτερος ο Μάκης ο Βορίδης, που αναδεικνύεται ως άνθρωπος ειδικών αποστολών για τον πρωθυπουργό. Στο τσακ είναι να μοιράσει ηρεμιστικά ο Μάκης…

Πάντως η εβδομάδα που έρχεται θα έχει πολύ ενδιαφέρον σε αυτό το μέτωπο, των ελληνοτουρκικών.

Λογικά να το πάμε το πράγμα, ο Μητσοτάκης πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το νέο περίγραμμα στο οποίο κινούνται οι σχέσεις με τη γειτονική χώρα και τι στόχους έχει βάλει η κυβέρνηση. Κυρίως τι εννοεί με τα περί υποχωρήσεων, που συνεπάγεται μία από κοινού προσφυγή στη Χάγη και τι σημαίνει ότι πρόκειται για μία συμφωνία που δεν μπορεί να κάνει μόνος του.

Βέβαια με τη συγκεκριμένη σύνθεση της Βουλής, «στεγανοποιημένη» ενημέρωση και ψύχραιμος διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όλα τα κόμματα.

Αλλά ο πρωθυπουργός οφείλει τουλάχιστον με τις δυνάμεις του «τόξου της λογικής» να μιλήσει.

Ειδικά αν έρχεται… «καύσωνας» στο Αιγαίο!

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση σκέφτεται την επιστολική ψήφο μετά το μήνυμα Ανδρουλάκη ότι… τζάμπα συναίνεση δεν έχει

Η μανία του Νότη και του Παναγιωτόπουλου με τα άλογα, τα βερεσέ βάγια της Πάτρας και ένα… airball του ΣΥΡΙΖΑ!

Η πικρία του Νικήτα ως… ωρολογιακή βόμβα στη ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 23:08