search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:25
MENU CLOSE

Νέα Δημοκρατία: Το παρασκήνιο για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες

14.07.2023 12:23
grafeia nd

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ΝΔ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, μετά την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, ανακοίνωσε και τα ονόματα των Περιφερειαρχών που θα υποστηρίξει στις εκλογές.

Στην πλειοψηφία τους οι υποψήφιοι είναι οι νυν Περιφερειάρχες, καθώς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει ότι η ΝΔ, όπου έχει εκλέξει Περιφερειάρχη, θα του παράσχει εκ νέου στήριξη.

Ωστόσο, στη λίστα υπάρχουν και τρία ονόματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, και για τα οποία υπάρχει έντονο παρασκήνιο, σχετικά με τις ανακοινωθείσες υποψηφιότητές τους.

• Για παράδειγμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υποψήφιος θα είναι ο Δημήτρης Πτωχός, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, καίτοι ο νυν Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, είχε εκλεγεί το 2019 με τη στήριξη του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Δ. Πτωχού έχει προκαλέσει… αναταραχή στην Περιφέρεια, με τον Π. Νίκα να έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων θα δώσει συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, αλλά και βουλευτή της ΝΔ – του Γιάννη Λαμπρόπουλου – να έχει εκφράσει τη διαφωνία του στην αλλαγή προσώπων.

• Όσον αφορά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή θεωρείται ότι αποτελεί «σφήνα» της ΝΔ στο νυν Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος, πάντως, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος (το 2019 είχε κατέβει ως ανεξάρτητος, με τη ΝΔ να έχει ως υποστηριζόμενη υποψήφια τη Χριστιάνα Καλογήρου) και που στο παρελθόν έχει προκαλέσει «πονοκεφάλους» στην Αθήνα με τις αντιδράσεις του για το μεταναστευτικό.

• Επίσης, στην Περιφέρεια Κρήτης, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το 2019 είχε υποστηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται ότι απολαμβάνει ευρείας αποδοχής.

• Τέλος, αξίζει μια αναφορά και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς μέχρι πριν από μερικές ημέρες, η νυν Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέταζε το ενδεχόμενο να… μετακομίσει στην Ευρώπη, αλλά, τελικά με ανακοίνωσή της την περασμένη Δευτέρα εξέφρασε την πρόθεσή της να είναι εκ νέου υποψηφία, μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Κατά τα λοιπά, οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ήδη εκλεγμένοι Περιφερειάρχες με τη στήριξη της ΝΔ και στόχος του κόμματος είναι να επαναλάβει το… sweep του 2019, όταν είχε κερδίσει όλες τις Περιφέρειες, πλην Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Αναλυτικά η λίστα των υποψηφίων:

  1. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος
  2. Αττικής: Γιώργος Πατούλης 
  3. Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
  4. Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
  5. Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
  6. Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
  7. Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
  8. Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
  9. Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
  10. Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος 
  11. Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
  12. Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός
  13. Κρήτη: Σταύρος Αρναουτάκης

Διαβάστε επίσης

Χαρίτσης: Σκέφτηκα πολύ αν θα είμαι υποψήφιος – Η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου εκφράζει τη βούληση για ουσιαστική επανίδρυση

«Σχετική έννοια η κυριαρχία»: 7 ερωτήματα για τις «βόμβες» Μητσοτάκη περί Χάγης, υποχωρήσεων και συμφωνίας που θέλει εθνική συναίνεση

Τζόγος διαρκείας στη δεξιά πολυκατοικία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:24