search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:20
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη οι ζυμώσεις για το χρονοδιάγραμμα στην Κεντρική Επιτροπή – Αναμένεται χωριστή πρόταση για Νοέμβριο

16.07.2023 13:34
syriza

Σε λίγη ώρα ξεκινούν οι ψηφοφορίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επί της εισήγησης της ΠΓ για το χρονοδιάγραμμα ή αλλιώς τον οδικό χάρτη που οδηγεί στη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Η εισήγηση την οποία παρουσίασε χθες η Γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, προτείνει Διαρκές Συνέδριο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου και εκλογή αρχηγού στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες κερδίζει έδαφος η εισήγηση να προτείνει τελικά μετάθεση μιας εβδομάδας, ώστε και να δοθεί μικρή παράταση και να υπάρχει νέος αρχηγός στη ΔΕΘ. Οι σκέψεις αυτές μιλούν για εκλογή νέου αρχηγού στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο αναμένεται να υπάρξει χωριστή πρόταση για μετάθεση των διαδικασιών, δηλαδή συνεδρίου και εκλογής αρχηγού, για μετά τις αυτοδιοικητικές, ουσιαστικά το Νοέμβριο.

Η πρόταση αυτή είναι αντιπαραθετική ως προς την απόφαση που εισηγείται η ΠΓ και ενδεχομένως να μπει σε κάλπη. Υπενθυμίζεται πως υπέρ της μετάθεσης των διαδικασιών έχουν εκφραστεί ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Παύλος Πολάκης και ο Χρήστος Σπίρτζης. Οι διεργασίες γύρω από την προσπάθεια να στηριχτεί η μετάθεση της εκλογής αρχηγού για το Νοέμβριο από όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της ΚΕ, αναμένεται να συνεχιστούν ως την τελευταία στιγμή, δηλαδή ως την έναρξη των ψηφοφοριών.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Σπίρτζης: Παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφος …εμπιστοσύνης Βούτση σε Αχτσιόγλου

Κικίλιας για πυρκαγιές: «Η κρατική μηχανή είναι και θα είναι σε επιφυλακή» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:18