search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:52
MENU CLOSE

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, τουλάχιστον τρία τα μέτωπα – Εκκενώθηκαν τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο (photos/videos)

19.07.2023 12:43
fotia rodos

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τη θέσουν υπό έλεγχο, η φωτιά στη Ρόδο έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η πυρκαγιά αυτή την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη τουλάχιστον σε τρία μέτωπα και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.

Με ανακοινώσεις τους, αυτοδιοίκηση και εθελοντικές ομάδες κάνουν έκκληση να σπεύσουν να βοηθήσουν όσοι μπορούν για την αντιμετώπιση της φωτιάς και κυρίως αυτοί που διαθέτουν μηχανήματα. Άλλωστε, η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρει πως είναι σε διαδικασία επίταξης όλων των μηχανημάτων έργων καθώς και των υδροφόρων, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Επίσης, σε έκτακτη ανακοίνωσή της η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έκανε γνωστό ότι λόγω της πυρκαγιάς κλείνουν οι δρόμοι από Σάλακο σε Έμπωνα, από Απόλλωνα σε Έμπωνα και από Λάερμα προς Απόλλωνα.

Μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου προχώρησαν στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος.

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκε χθες βράδυ ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων και πρών αντιδήμαρχος του δ.σ. δήμου Καμείρου, κ. Βασίλης Πιπέρης, ο οποίος τραυματίστηκε συμμετέχοντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βράδυ και ενώ ο πρώην κοινοτάρχης επιχειρούσε μαζί με άλλους εθελοντές, στην προσπάθειά του να προστατεύσει και να διασώσει μία γυναίκα πυροσβέστη, οι ρυπές του ανέμου φούντωσαν τις φλόγες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος. Ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας.

«Καίγεται ένα πανέμορφο δάσος, ευτυχώς δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή»

«Ήταν μια δύσκολη νύχτα με δύο μέτωπα το ένα προς Λάερμα και ένα προς Μαλώνα. Από Λάερμα προς Μαλώνα είναι το κύριο μέτωπο που εστιάζεται ο κίνδυνος. Είναι πολύ δύσβατη η περιοχή, πολύ δύσκολη η πρόσβαση. Όλα τα μηχανήματα. όλα τα επίγεια μέσα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας και μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν έξι τα εναέρια μέσα. Το ένα είναι ήδη καθ οδόν και έρχεται προς το νησί. Όλες οι εθελοντικές ομάδες συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Καίγεται ένα πανέμορφο δάσος, ευτυχώς δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή. Καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και σε άλλες περιοχές, όμως θα συνδράμουν στο σύνολο έξι εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς. Τα εναέρια μέσα έκαναν πολύ δουλειά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, όμως επειδή ξέσπασε λίγο πριν τη δύση, σταμάτησαν μόλις έπεσε το σκοτάδι και ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας», δήλωσε στον Real Voice 99.5 για τη φωτιά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας στο βενζινάδικο (video)

Τέσσερις ορεινοί προορισμοί για όσους προτιμούν το καλοκαίρι στο βουνό (photos)

Φωτιές: Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων – «Βρισκόμαστε στο έλεος ανίκανων ευθυνόντων, είναι απαράδεκτοι» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:48