search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:53
MENU CLOSE

Ρόδος: Δύο τα μέτωπα της φωτιάς – Ένας τραυματίας (photos/videos)

19.07.2023 11:06
rodos_fotia_1907_1920-1080_new
credit: dimokratiki.gr

Οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου δίνουν σκληρή μάχη με τα δύο μέτωπα της φωτιάς, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και καίει παρθένο δάσος ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λάερμα.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά καίει προς την περιοχή «Στεφανιές» των Λαέρμων και προς την περιοχή του Αρταμίτη. Πρόκειται για μια πυκνή και δύσβατη περιοχή με παρθένο δάσος, όπου υπάρχει αρκετή καύσιμη ύλη και για το λόγο αυτό ξέφυγε και πολύ γρήγορα η φωτιά.

Περισσότερα από 120 άτομα συνολικά, πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, βρίσκονται στην περιοχή προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ με το πρώτο φως τηςημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από αέρος.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν χαρακτηρίζονται ευνοϊκές για το έργο της δασοπυρόσβεσης, καθώς δεν υπάρχουν ενισχυμένοι άνεμοι και το φως της ημέρας.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνει και το ελικόπτερο ΣΙΝΟΥΚ της πολεμικής αεροπορίας.

Επίσης, στη φωτιά βρίσκονται και επιχειρούν 25 οχήματα της ΠΥΡ, περίπου 58 Πυροσβέστες, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δύο χωματουργικά μηχανήματα από τον δήμο, 11 υδροφόρες του δήμου, της περιφέρειας και εθελοντών, και πολλές εθελοντικές ομάδες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπήρξε και κίνδυνος εγκλωβισμού πεζοπόρου τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», περίπου στις 3 τα ξημερώματα σήμερα οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν, οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να εγκλωβιστούν 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκε χθες βράδυ ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων και πρών αντιδήμαρχος του δ.σ. δήμου Καμείρου, κ. Βασίλης Πιπέρης, ο οποίος τραυματίστηκε συμμετέχοντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βράδυ και ενώ ο πρώην κοινοτάρχης επιχειρούσε μαζί με άλλους εθελοντές, στην προσπάθειά του να προστατεύσει και να διασώσει μία γυναίκα πυροσβέστη, οι ρυπές του ανέμου φούντωσαν τις φλόγες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος. Ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας.

«Καίγεται ένα πανέμορφο δάσος, ευτυχώς δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή»

«Ήταν μια δύσκολη νύχτα με δύο μέτωπα το ένα προς Λάερμα και ένα προς Μαλώνα. Από Λάερμα προς Μαλώνα είναι το κύριο μέτωπο που εστιάζεται ο κίνδυνος. Είναι πολύ δύσβατη η περιοχή, πολύ δύσκολη η πρόσβαση. Όλα τα μηχανήματα. όλα τα επίγεια μέσα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας και μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν έξι τα εναέρια μέσα. Το ένα είναι ήδη καθ οδόν και έρχεται προς το νησί. Όλες οι εθελοντικές ομάδες συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Καίγεται ένα πανέμορφο δάσος, ευτυχώς δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή. Καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και σε άλλες περιοχές, όμως θα συνδράμουν στο σύνολο έξι εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς. Τα εναέρια μέσα έκαναν πολύ δουλειά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, όμως επειδή ξέσπασε λίγο πριν τη δύση, σταμάτησαν μόλις έπεσε το σκοτάδι και ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας», δήλωσε στον Real Voice 99.5 για τη φωτιά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Σφακιά Χανίων – Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Ευθύμης Λέκκας για φωτιές: «Το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει» (video)

Χανιά: Άλογο ξεψύχησε αβοήθητο – Το άφησαν δεμένο στον ήλιο χωρίς νερό και φαγητό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:52