ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:37
MENU CLOSE

Μενέντεζ: Δικαστική έρευνα για την γυναίκα του - Η τέταρτη θητεία και τα… τουρκικά f-16 (Photo)

04.08.2023 06:32

Μία είδηση η οποία έρχεται πέρα από τον Ατλαντικό αλλά μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την αγορά των f-16 από την Άγκυρα «έσκασε» χθες το απόγευμα από τους New York Times. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έρευνα εστιάζει στις σχέσεις του ζεύγους Μενέντεζ με τον 40χρονο επιχειρηματία Ουαέλ Χάνα από το Νιου Τζέρσεϊ. Η Δικαιοσύνη ερευνά τώρα εάν ο Μενέντεζ ή η σύζυγός του έλαβαν δώρα ή χρήματα από τον Χάνα, προκειμένου αυτός να αποκτήσει το αποκλειστικό συμβόλαιο πιστοποίησης αμερικανικών κρεάτων ως χαλάλ για την εξαγωγή τους στην Αίγυπτο. 

Η έρευνα δημιουργεί σύννεφα στην προσπάθεια του Μενέντεζ να διεκδικήσει την επανεκλογή του για τέταρτη θητεία στο Νιου Τζέρσεϊ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόμπ Μενέντεζ είναι σημαντικός σύμμαχος της Ελλάδας αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μπει ως «ασπίδα» για να μην πάρει η Τουρκία τα αμερικανικά f-16 καθώς η έγκριση της πώλησης των μαχητικών από το Κογκρέσο περνάει μέσα από τα χέρια του. Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

«Κίνημα της πετσέτας»: Καλή αρχή από την εισαγγελέα, αλλά όλοι περιμένουν περισσότερα…

ΠΑΣΟΚ: Η πλατφόρμα του Χάρη Δούκα για τον Δήμο Αθηναίων

Και… τραπεζική συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:37
Exit mobile version