search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:21
MENU CLOSE

«MESSI 10»: Παράσταση-υπερθέαμα του Cirque du Soleil αφιερωμένη στον Λιονέλ Μέσι (Videos)

09.08.2023 06:00
tsirko-mesi-new

Η καναδική κολεκτίβα ονείρων, ο θίασος που έδωσε στο «υπερθέαμα» μια άλλη διάσταση, το διάσημο σ’ όλο τον πλανήτη Cirque du Soleil, παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «MESSI 10», που είναι βέβαια αφιερωμένη στον άσσο Λιονέλ Μέσι και στο αγαπημένο του Νο «10» που φορά στη φανέλα του.

Η σύλληψη του έργου -και η αρχική του επεξεργασία- άρχισε το 2019, όταν ακόμα ο Λέο Μέσι έπαιζε στην ομάδα της Μπαρτσελόνα. Η πανδημία όμως του 2020, έβαλε στον πάγο τα σχέδια αυτά και η δημιουργική ομάδα του «Τσίρκου του Ήλιου» συνέχισε να μαζεύει υλικό για το χτίσιμο μιας μελλοντικής παράστασης όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν.

Στο μεταξύ, το 2022, ήλθε το Παγκόσμιο Κύπελο στο Κατάρ, όπου ο Λέο Μέσι ως αρχηγός πλέον της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, οδήγησε την ομάδα του σ’ ένα νέο θρίαμβο κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελο, βάζοντας το τελευταίο πολύτιμο πετράδι στην κορώνα που φορά ο νέος «βασιλιάς του ποδοσφαίρου».

Ο τίτλος αυτός του ταιριάζει απόλυτα, αφού έχει κατακτήσει τα πάντα. Πρωταθλήματα, κύπελα, πρωταθλήματα Ευρώπης, Παγκόσμιο Κύπελο (Μουντιάλ).

Ο Λέο Μέσι, ο μικροσκοπικός διαβολάκος με το παιδικό πρόσωπο, είναι ένας ζωντανός θρύλος! Ένας ζωντανός θεός! Και σαν θεός, λατρεύεται από εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο.

Το Cirque du Soleil έχει προγραμματίσει περιοδεία στη Λατινική Αμερική για το 2024, αρχίζοντας από την Αργεντινή και συγκεκριμένα από το Μπουένος Άιρες, στις 5 Οκτωβρίου του 2023.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του πρότζεκτ, Σον ΜακΚίον, δήλωσε ότι το σόου περιγράφει τη διαδρομή, τις εμπειρίες και τα κατορθώματα του Λέο Μέσι, από τότε που έκανε τα πρώτα του βήματα στο Ροζάριο, τη μετανάστευσή του στην Ισπανία, την ένταξή του στην παιδική ομάδα της Μπαρτσελόνα, και την ιλιγγιώδη πορεία του στην κορυφή του σπορ.

Ο ΜακΚίον, αποκάλυψε και τη συνεισφορά του Μέσι στην παράσταση:

«Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συμμετοχή του ίδιου του Μέσι στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο Αργεντίνος άσσος ήθελε να υπάρχει μια σαφής αναφορά στο θεσμό και τις αξίες της οικογένειας. Έτσι, στην παράσταση υπάρχει ένας ήρωας που στέκεται πάντοτε προσγειωμένος στην πραγματική ζωή, και εκπέμπει μονίμως καλοσύνη. Ο ήρωας αυτός στην παράσταση ονομάζεται ‘’Family’’ και αντιπροσωπεύει τις αξίες της οικογένειας που είναι πολύ σημαντικές ώστε να μην χάσει ο Μέσι την επαφή με την πραγματική ζωή».

Η παράσταση αναπαριστά με ευφάνταστο τρόπο την αίσθηση του αγωνιστικού χώρου, τις χορευτικές φιγούρες των άσσων του ποδοσφαίρου, τους θριάμβους, τους τραυματισμούς, και τις ατυχίες τους.

Μεγάλη πρόκληση ήταν επίσης η αναπαραγωγή της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Για το λόγο αυτό,  ένας όμιλος 34 ακροβατών αποδίδουν τον αργεντίνικο ύμνο του Μουντιάλ, «Muchachos» όπως τον ερμήνευσε η αργεντίνικη μουσική κολεκτίβα La Mosca.

Μάλιστα, το Cirque du Soleil με αγγελία που έστειλε στα μέσα δικτύωσης, αναζητά κόσμο προκειμένου να αναπαραστήσει όσο πιο πιστά μπορεί το «επινίκειο πάρτι» που έστησε ο Μέσι και η παρέα του μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022.

Ο ΜακΚίον συμπληρώνει ότι το Μπουένος Άιρες θεωρήθηκε η ιδανική πόλη για να αρχίσει η τουρνέ του υπερθεάματος «MESSI 10», καθώς το κοινό της Αργεντινής είναι εξοικειωμένο με το ποδόσφαιρο και βέβαια με τη συνεισφορά του Λέο Μέσι στο άθλημα.

Όσοι πιστοί, προσέλθετε…

Διαβάστε επίσης:

Οι «Μάγισσες της Νύχτας»: Οι θρυλικές γυναίκες πολεμίστριες που έτρεμαν οι Ναζί (Videos)

Charlie Watts: Ο ντράμερ των Rolling Stones ήταν ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος και μανιώδης συλλέκτης

Πορτογαλία: Χαλί με νομίσματα των 500 ευρώ στρώθηκε για τον πάπα Φραγκίσκο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13