search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:19
MENU CLOSE

Φλόριντα: Υπερτυχερός κέρδισε ιστορικό τζακ ποτ αξίας 1,44 δισ. ευρώ

10.08.2023 12:49
mega-millions_florida_1008_1460-820_new
credit: AP

Το αστρονομικό ποσό των 1,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,44 δισ. ευρώ) κέρδισε ένας υπερτυχερός στην πολιτεία της Φλόριντα, σε ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία λαχειοφόρων αγορών στην ιστορία των ΗΠΑ – ένα τζακ ποτ της «Mega Millions».

Οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι 13, 19, 20, 32, 33 και η χρυσή μπάλα Mega 14.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα που ένα δελτίο κερδίζει τζακ ποτ λοταρίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Στις 19 Ιουλίου, ένα μοναδικό νικητήριο δελτίο που πουλήθηκε στην Καλιφόρνια, κέρδισε τζακ ποτ αξίας 1,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων (980 εκατομμυρίων ευρώ) στο διαγωνιζόμενο λαχείο της «Powerball».

Οι New York Times μας θυμίζουν τα 10 μεγαλύτερα τζακ ποτ στην ιστορία των ΗΠΑ:

2,04 δισεκατομμύρια δολάρια (1,86 δισ. ευρώ)

Το μεγαλύτερο τζακ ποτ λοταρίας μέχρι σήμερα, μια κλήρωση του «Powerball», κερδήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2022. Το νικητήριο εισιτήριο πουλήθηκε στο Joe’s Service Center, ένα κατάστημα στην Αλταντίνα της Καλιφόρνια, λίγο πιο βόρεια της μεγαλούπολης Πασαντίνα. Στις 14 Φεβρουαρίου, οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Λοταρίας της Καλιφόρνια αποκάλυψαν το όνομα του νικητή, Εντουιν Κάστρο, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για αυτόν, κατόπιν αιτήματός του.

1,586 δισεκατομμύρια δολάρια (1,44 δισ. ευρώ)

Το δεύτερο μεγαλύτερο τζακ ποτ, επίσης της «Powerball», μοιράστηκε στα τρία. Οι νικηφόροι αριθμοί κληρώθηκαν στις 13 Ιανουαρίου 2016, και τους έπιασαν εισιτήρια που αγοράστηκαν στο Τσίνο Χιλς της Καλιφόρνια, ένα προάστιο του Λος Αντζελες, στο Μάνφορντ του Τενεσί, βόρεια του Μέμφις, και στο Μέλμπουρν Μπιτς της Φλόριντα, στην ακτή του Ατλαντικού. «Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να ζήσουμε με 528 εκατομμύρια δολάρια, δεν συμφωνείτε;», είχε πει τότε ο Ρας Λόπεζ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Λοταρίας της Καλιφόρνια.

1,580 δισεκατομμύρια δολάρια (1,44 δισ. ευρώ)

Αυτό ήταν το τζακ ποτ της «Mega Millions» στην κλήρωση της περασμένης Τρίτης. Ως ενιαία πληρωμή μετρητών, μετά από φόρους, το έπαθλο θα είναι αξίας 783,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το νικητήριο δελτίο ήταν ένα από περισσότερα από επτά εκατομμύρια νικητήρια που πωλήθηκαν σε όλα τα επίπεδα βραβείων, συμπεριλαμβανομένων δύο δελτίων αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, που πωλήθηκαν στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, αναφέρει σε δήλωσή της η εταιρεία.

1,54 δισεκατομμύρια δολάρια (1,4 δισ. ευρώ)

Το μεγαλύτερο έπαθλο της διοργάνωσης «Mega Millions» ήταν το τρίτο μεγαλύτερο τζακ ποτ συνολικά, με το νικητήριο δελτίο να έχει κληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου 2018, στο Σίμσονβιλ της Νότιας Καρολίνας. Το βραβείο έμεινε ορφανό μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, όταν ένας ανώνυμος νικητής εμφανίστηκε μέσω δικηγόρου, επιλέγοντας να εξαργυρώσει ένα εφάπαξ ποσό, ύψους 877.784.124 δολαρίων, αντί να λάβει όλο το ποσό σε πληρωμές σε διάστημα 30 ετών.

1,35 δισεκατομμύρια δολάρια (1,23 δισ. ευρώ)

Ενας μεμονωμένος κάτοχος εισιτηρίου κέρδισε περίπου 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια στην κλήρωση της «Mega Millions», στις 13 Ιανουαρίου 2023. Το νικητήριο δελτίο πουλήθηκε στην πόλη Λίβανος του Μέιν, σύμφωνα με αξιωματούχους της πολιτειακής λοταρίας. Ο νικητής εμφανίστηκε ένα μήνα αργότερα, αλλά επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσαν αξιωματούχοι. Το άτομο αυτό εισέπραξε το βραβείο, μέσω μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, ως ενιαία πληρωμή σε μετρητά, ύψους 723.564.144 δολαρίων, προ φόρων.

1,337 δισεκατομμύρια δολάρια (1,22 δισ. ευρώ)

Το νικητήριο εισιτήριο της «Mega Millions» στις 29 Ιουλίου 2022, πουλήθηκε στην πόλη Ντες Πλέινς του Ιλινόι. Μετά από αρκετές εβδομάδες, εμφανίστηκε ένας ανώνυμος νικητής. Το Ιλινόι είναι μία από τις πολλές πολιτείες που επιτρέπουν στους νικητές της λοταρίας να κρατούν εμπιστευτικά τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους.

1,08 δισεκατομμύρια δολάρια (980 εκατ. ευρώ)

Μετά από τρεις μήνες χωρίς νικητή, ένα μοναδικό εισιτήριο που πωλήθηκε στο Λος Αντζελες, κέρδισε το τζακ ποτ της «Powerball» στις 19 Ιουλίου του φετινού έτους. Ηταν το τρίτο μεγαλύτερο τζακ ποτ της «Powerball», πίσω από εκείνο του Νοεμβρίου του 2022 και από εκείνο του Ιανουαρίου του 2016. Ο νικητής δεν έχει εμφανιστεί. Ηταν η δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες που ένα κερδισμένο εισιτήριο για τζακ ποτ άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων πουλήθηκε στην κομητεία του Λος Αντζελες. Ο νικητής θα μπορούσε να επιλέξει να λάβει ως εφάπαξ την πληρωμή, ύψους περίπου 558,1 εκατομμύρια δολαρίων προ φόρων, σύμφωνα με την «Powerball».

1,05 δισεκατομμύρια δολάρια (960 εκατ. ευρώ)

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Wolverine FLL Club of Oakland County» κέρδισε κάτι περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην κλήρωση της «Mega Millions» στις 22 Ιανουαρίου 2021, έχοντας αγοράσει ένα εισιτήριο στην πόλη Νόβι του Μίσιγκαν.

768,4 εκατομμύρια δολάρια (727 εκατ. ευρώ)

Ο Μανουέλ Φράνκο από το Ουισκόνσιν κέρδισε το έπαθλο των 768,4 εκατομμυρίων δολαρίων στην κλήρωση της «Powerball» στις 27 Μαρτίου 2019. Το ποσό ήταν αρκετό ώστε ο Φράνκο να παραιτηθεί από τη δουλειά του, μόλις δύο ημέρες μετά από τη νίκη του. Το Ουισκόνσιν δεν έχει νόμο που να προστατεύει την ταυτότητα των ατόμων που κερδίζουν λαχεία, πράγμα που σημαίνει ότι ο Φράνκο έπρεπε να εμφανιστεί δημοσίως.

758,7 εκατομμύρια δολάρια (68,94 εκατ. ευρώ)

Μια 53χρονη εργαζόμενη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από το Τσίκοπι της Μασαχουσέτης, έγινε πολυεκατομμυριούχος όταν κέρδισε το τζακ ποτ της «Powerball» στις 23 Αυγούστου 2017. Η νικήτρια, Μέιβις Γουάντσικ, επέλεξε ένα εφάπαξ ποσό 480,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από τους φόρους –25% στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και 5% στην πολιτεία της– έλαβε 336 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Ισημερινός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου (video/photos)

Ο Χάρι δεν είναι πια πρίγκιπας – Το παλάτι αφαίρεσε και επισήμως τον τίτλο του

Νορβηγία: Στο έλεος καταστροφικών πλημμυρών – Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31