search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:47
MENU CLOSE

ΟΣΕ: Εγκαίνια για την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα που… λειτουργούσε την μέρα των Τεμπών (video)

14.08.2023 11:56
tiliedioikisi_ose_new

Μέσα στην εβδομάδα, την Πέμπτη 17 Αυγούστου, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα τηλεδιοίκησης στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας.

«Με την πλήρη λειτουργία της τηλεδιοίκησης θα αποφεύγεται πλέον το λάθος του ανθρώπινου παράγοντα», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας Γ. Ζήνδρος.

Με την παράδοση του συστήματος, ο σταθμός του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας στη Λάρισα θα έχει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση για τις αμαξοστοιχίες και τα σημεία που αυτές βρίσκονται σε ένα μήκος 200 και πλέον χιλιομέτρων.

«Μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις και στα κλειδιά των γραμμών σε συνεννόηση πάντα με τους κατά τόπους σταθμάρχες», πρόσθεσε ο κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας.

Ο ΟΣΕ παρέλαβε το εν λόφω έργο την περασμένη Τρίτη 8/8 από την ΕΡΓΟΣΕ μαζί με τη σηματοδότηση του τμήματος της διπλής γραμμής από Λάρισα μέχρι το Πλατύ, μήκους 130 χλμ και την παράδοση του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας Λάρισας, το οποίο ελέγχει την κυκλοφορία των συρμών σε μήκος 200 χιλιόμετρων διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα από τον Δομοκό έως το Πλατύ.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο ατύχημα των Τεμπών, στις 15 Μαρτίου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε δηλώσει πως τη μοιραία βραδιά «το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργούσε απολύτως».

Την συγκεκριμένη δήλωση θυμίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μέσω ανακοίνωσης του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Νίκου Παπά, χαρακτηρίζει τα εγκαίνια «ντροπή».

Σύμφωνα πάντως με το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων, που παραδόθηκε στα μέσα Ιουνίου στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, δεν λειτουργούσαν τόσο η τηλεδιοίκηση όσο και η φωτοσήμανση.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Στρώνουν το έδαφος σε νέο εμβόλιο – «Μας ανησυχεί η παραλλαγή Eris», λέει ο Νίκος Τζανάκης (Video)

Χανιά: Μάχη στη ΜΕΘ δίνει ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε βίντεο, DNA, τηλεφωνικές συνομιλίες ψάχνουν τον δολοφόνο – Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24