search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:15
MENU CLOSE

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε βίντεο, DNA, τηλεφωνικές συνομιλίες ψάχνουν τον δολοφόνο – Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

14.08.2023 09:18
hooligans_new

Η προφυλάκιση των 105 συλληφθέντων και πλέον κατηγορουμένων για τα  επεισόδια της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, ήταν το πρώτο βήμα των Αρχών για την εξιχνίαση της τραγικής υπόθεσης και τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών.

Τώρα το βάρος της έρευνας πέφτει στον εντοπισμό του δράστη της μοιραίας πράξης, με την θανατηφόρα μαχαιριά.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, οι έρευνες κινούνται σε τρία επίπεδα, με τα ανάλογα μέσα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα σύντομα.

Το πρώτο, είναι το ή τα βίντεο από την περιοχή εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Ο συνήγορος Έλληνα κατηγορούμενο, Αλέξης Κούγιας, ισχυρίζεται ότι «υπάρχει βίντεο από το γήπεδο της ΑΕΚ ιδιαίτερης ευκρίνειας, που δείχνει τη στιγμή που ο ένας μαχαιρώνει τον αείμνηστο Μιχάλη».

Ο συνήγορος Κροάτη κατηγορούμενου, Βασίλης Νουλέζας, μιλάει για την εικόνα ενός εύσωμου άνδρα, που φαίνεται ότι επέφερε το θανατηφόρο χτύπημα.

Τους ισχυρισμούς των δύο δικηγόρων δεν επιβεβαιώνουν πάντως οι αστυνομικοί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη βίντεο, στο οποίο ένας άνδρας με ρόπαλο χτυπά τον Μιχάλη Κατσουρή, αλλά δεν είναι καθαρό ότι χρησιμοποιεί και μαχαίρι.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η ΕΛΑΣ συγκεντρώνει κι άλλα βίντεο, ώστε να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή εικόνα του συμβάντος.

Το δεύτερο επίπεδο είναι οι εξετάσεις DNA αλλά και από το οπλοστάσιο των χούλιγκαν που κατασχέθηκε στον τόπο των επεισοδίων.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Πέμπτη.

Η Αστυνομία χρησιμοποιεί ένα ειδικό λογισμικό που μετρά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά καθώς στα βίντεο οι περισσότεροι από τους δράστες φορούν fullface. Εκτιμάται ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη.

Το τρίτο επίπεδο ερευνών στηρίζεται στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων. Αυτό αναμένεται να γίνει εντός των αμέσως επόμενων 24ωρων και εκφράζεται η ελπίδα ότι θα προκύψουν ενδιαφέρονται και αποκαλυπτικά στοιχεία για το πώς εκδηλώθηκε η επίθεση και τι ακριβώς έγινε.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να είναι ο δολοφόνος Κροάτης ή Έλληνες είναι μάλλον μοιρασμένες. Υπολογίζουν πάντως ότι πρέπει να παραμένουν ασύλληπτοι περίπου 30 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας.

Εντός της εβδομάδας το πόρισμα της ΕΔΕ και οι νέες καρατομήσεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα στην ΕΛΑΣ σχετικά με τις ευθύνες για το πρωτοφανές φιάσκο, που οδήγησε στη μοιραία σύγκρουση της 7ης Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον καταλογισμό ευθυνών σε ανώτατους αξιωματικούς, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα νέες απομακρύνσεις από το Σώμα, μετά την εκδίωξη των πρώτων 7, την περασμένη Τρίτη.

Η ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μεγάλη και οι πιέσεις της κοινής γνώμης, αλλά και της αντιπολίτευσης, η οποία μιλά και για βαριές πολιτικές ευθύνες, τεράστιες.

Αν και η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να θέσει υπό κρίση τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, ή να εξετάσει την απομάκρυνση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ξηλωθούν πολλά πρόσωπα, κάτι που θα καταστήσει αναγκαίο να υπάρξουν αμέσως μετά έκτακτες κρίσεις στο Σώμα.

Διαβάστε επίσης:

Δύο ακόμη πνιγμοί σε Άγιο Νικόλαο και Φλοίσβο

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες με ισχυρά μελτέμια (Video)

Λιζέτα Νικολάου: Σήμερα στο Παλαιό Φάληρο η κηδεία της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:14