search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:44
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στρώνουν το έδαφος σε νέο εμβόλιο – «Μας ανησυχεί η παραλλαγή Eris», λέει ο Νίκος Τζανάκης (Video)

14.08.2023 11:44
emvolio new

Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει. Το λένε και το ξαναλένε οι επιστήμονες και μάλλον θα πρέπει να το… χωνέψουμε.

Η νέα παραλλαγή του Eris» φαίνεται πως κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα, με τους επιστήμονες να ερευνούν προσεκτικά το στέλεχος που έκανε την εμφάνισή του.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ANT1, εξήγησε πως το φθινόπωρο η κατάσταση αυτή θα φέρει αναστάτωση.

«Η παραλλαγή ERIS είναι ανησυχητική γιατί μεταλλάσσεται και γιατί δεν υπακούει στους κανόνες της εποχικότητας. Συνήθως αυτού του είδους οι ιοί βρίσκονται σε ύφεση το καλοκαίρι, σε αντίθεση όμως με αυτόν που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει από εποχές και ήδη έχει διπλασιάσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και τους θανάτους από κορωνοϊό», τόνισε ο κ. Τζανάκης. 

Στη συνέχεια προέβλεψε ότι «η παραλλαγή ERIS θα επιφέρει μια αναστάτωση ακόμη μεγαλύτερη το φθινόπωρο και ότι θα υπάρξει σύσταση για εμβολιασμό μέρους του πληθυσμού, δηλαδή για τους άνω των 65 και τις ευπαθείς ομάδες, όπως γίνεται για παράδειγμα με το εμβόλιο της γρίπης».

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τους νέους και υγιείς ανθρώπους που θα κολλήσουν, καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια και μοιάζει με κοινό κρυολόγημα όπως έχει μεταβληθεί πλέον ο κορωνοϊός, αλλά ενώ δεν είναι επικίνδυνο για αυτούς, θα πρέπει να προφυλάξουν τυχόν ευάλωτα μέλη των οικογενειών τους και να απευθυνθούν στους γιατρούς για να λάβουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε επίσης

Χανιά: Μάχη στη ΜΕΘ δίνει ο 45χρονος Ισπανός που ακρωτηριάστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε βίντεο, DNA, τηλεφωνικές συνομιλίες ψάχνουν τον δολοφόνο – Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

Δύο ακόμη πνιγμοί σε Άγιο Νικόλαο και Φλοίσβο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:12