ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:18
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Από τα χαμηλότερα ποσοστά προτίμησης για ψηφιακή ενημέρωση στην Ευρώπη

21.08.2023 12:15

Η ΕΡΤ, μεταξύ 15 δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης, συναποτελεί την τριάδα των κρατικών ΜΜΕ με τους χαμηλότερους δείκτες χρησιμοποίησης/προτίμησης για ενημέρωση με κάθε ψηφιακό τρόπο, σύμφωνα με επικαιροποιημένη έρευνα του Ινστιτούτου Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Reuters η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στο μήνα έδειξε ότι η χρήση της ΕΡΤ ως πηγή ενημέρωσης διαπλατφορμικά (cross platform) είναι μεν αμετάβλητη συγκριτικά με το 2018 (37%) , αλλά εμφάνισε ελαφριά υποχώρηση στους άλλους δύο τρόπους (offline και online).

Στην λίστα του ερευνητικού ινστιτούτου Reuters με τις 15 ευρωπαϊκές ραδιοτηλεόρασεις η Ελλάδα, δια της ΕΡΤ, είναι στην τρίτη από το τέλος θέση, πάνω από την πορτογαλική RTP (Rádio e Televisão de Portugal) και την ισπανική RTVE (Corporación de Radio y Televisión Española, S.A.).

Κορυφαία σε επισκεψημότητα είναι η φινλανδική ραδιοτηλεόραση (Yle), δεύτερη στην κατάταξη είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT & SR), ακολουθούν εκείνες της Αυστρίας και της Δανίας. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει το BBC το οποίο όμως πριν από μια πενταετία ήταν στην πρώτη θέση (με ποσοστά 78% σε cross platform, 68% στο offline και 50% στο online). Εντυπωσιακή είναι η υποχώρηση στους δείκτες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Γερμανίας (ARD, ZDF & DRadio) ο οποίος το 2023 είναι στην 11η θέση από την δεύτερη που είχε διακριθεί το 2019 (με ποσοστά προτίμησης 69%, 66%, 17%, αντιστοίχως).

Διαβάστε επίσης:

Απεργία στο Χόλιγουντ: Απογοήτευση από τα μεγάλα στούντιο – Παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ζαμπέτογλου – Αναγνωστόπουλος: Πότε επιστρέφουν στο στούντιο

Ράνια Τζίμα: Η …πληρωμένη απάντηση σε αστυνομικό, στη Βουλή

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:13
Exit mobile version