search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:04
MENU CLOSE

Vis: Ποιο είναι το κροατικό νησί που «ανταγωνίζεται» τη Σκόπελο (Videos)

21.08.2023 15:57
vis-island-new

Με το λογοπαίγνιο «WORTH A VIS-IT» – «Αξίζει να το επισκεφθείτε», η βρετανική Sun παρουσιάζει το κροατικό νησάκι Βις, για το οποίο γράφει πως μοιάζει με την Σκόπελο, και γι αυτό επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας Mamma Mia 2.

Και μάλιστα η Sun επισημαίνει πως το κροατικό νησάκι είναι πιο φτηνό και πιο εύκολα προσβάσιμο από την Βρετανία, σε σύγκριση με τα ελληνικά νησιά

Η βρετανική ιστοσελίδα γράφει πως «τα ελληνικά νησιά είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για διακοπές σε όλο τον κόσμο και αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ ακριβά και πολύβουα».

Ωστόσο κατά την Sun οι Βρετανοί μπορούν να επιλέξουν ως προορισμό το κροατικό νησάκι Βις, που είναι το ίδιο όμορφο και πιο φτηνό. Το Βις μπαίνει τα τελευταία χρόνια στον παγκόσμιο χάρτη της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς προσφέρει πάρα πολλά, «ιδιαίτερα σε ανθρώπους που αναζητούν διακοπές αντίστοιχες με αυτές που θα μπορούσαν να κάνουν σε ένα ελληνικό νησί», σύμφωνα με την Sun.

Το Βις ήταν κάποτε μια στρατιωτική βάση, αλλά άρχισε να αποκτά φανατικούς φίλους αφότου χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας Mamma Mia 2, ενώ για την πρώτη ταινία της σειράς είχε επιλεγεί η Σκόπελος.

Το Βις έχει πληθυσμό 3.617 ατόμων σύμφωνα με την απογραφή του 2011, και βρίσκεται σε απόσταση μόλις δυόμιση ωρών με το φέρυ από το Σπλιτ. Από τη δεκαετία του 1950 μέχρι το 1989 ήταν στρατιωτική βάση του γιουγκοσλαβικού στρατού και δεν επιτρεπόταν σε ξένους να το επισκέπτονται. Αυτό είχε ως συνέπεια πολλοί ντόπιοι να φύγουν από το νησί.

Σταδιακά άρχισε να γίνεται τουριστικός προορισμός και μάλιστα έχει ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρασιού, αφού στο νησί υπάρχουν αμπελώνες από τους οποίους παράγονται κάποια από τα καλύτερα λευκά κρασιά της Κροατίας.

Η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού είναι η Στόνσιτσα, που χαρακτηρίζεται ως «ιδεώδης προορισμός» για οικογένειας.

«Σε αυτή την αμμουδιά υπάρχει ένα εξαιρετικό ρεστοράν και μπιτς – μπαρ, γήπεδο για μπιτς βόλεϊ και αρκετή σκιά κάτω από τους φοίνικες. Είναι ο ιδεώδης προορισμός για οικογενειακές βόλτες», λέει στην Sun ένας γνώστης των τουριστικών προορισμών της Κροατίας.

Μια άλλη δημοφιλής παραλία είναι η Ζάγκλαβ, που θεωρείται από τις πιο ωραίες στην Αδριατική, ιδιαίτερα για εκείνους που θέλουν να μείνουν μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες και να απολαύσουν κρυστάλλινα νερά .

Για τους Βρετανούς τουρίστες, στους οποίους απευθύνεται η Sun, το νησί Βις είναι εύκολος προορισμός, αφού σε δυόμιση ώρες φτάνουν από την Βρετανία στο Σπλιτ κι από εκεί χρειάζεται ταξίδι άλλων δυόμιση ωρών με το φέρυ-μπόουτ για να φτάσουν στο Βις. 

Οι πτήσεις από κάποιο βρετανικό αεροδρόμιο προς το Σπλιτ κοστίζουν περίπου 90 λίρες το άτομο (με επιστροφή), ενώ ένα ζευγάρι μπορεί να βρει δωμάτιο ακόμα και με 34 λίρες την βραδιά.

Η Sun γράφει επίσης ότι μία πτήση από την Βρετανία σε ελληνικά νησιά όπως η Σαντορίνη, διαρκεί διπλάσιο χρόνο σε σχέση με την πτήση προς το Σπλιτ και κοστίζει περίπου 20 λίρες ακριβότερα.

Διαβάστε επίσης:

Party Girls: Τι κρύβουν τα πάρτι των δισεκατομμυριούχων σε πολυτελή γιοτ

Τέρας του Λοχ Νες: Στο κυνήγι της Νέσι – Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό της (video)

Φρέντι Μπελέρης: Παραμένει στη φυλακή – Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48