search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:10
MENU CLOSE

Φωτιά στη Βοιωτία: Στις φλόγες η ιστορική μονή του Οσίου Λουκά (Photos/Videos)

23.08.2023 17:44
moni-osiou-louka-new

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/8) σε δασική έκταση και στο Στείριο Διστόμου Βοιωτίας.

Η φωτιά έφτασε στο ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι. Το μοναστήρι εκκενώθηκε ενώ η φωτιά έκαψε ένα από τα παλαιότερα κτίρια αφού πρώτα έκαψε την σκεπή του και τον περίβολο του μοναστηριού.

Παράλληλα τη δική του μάχη έδωσε ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος που πάλεψε με τις φλόγες κλαίγοντας. Σημειώνεται ότι το μοναστήρι προστατεύεται από την UNESCO ενώ στο σημείο βρέθηκε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Eπίγεια και εναέρια τμήματα έδωσαν μεγάλη μάχη για να μην περάσει η φωτιά στα ενδότερα, καθώς τότε η καταστροφή θα ήταν ανεπανόρθωτη.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βάγια

Νωρίτερα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βοιωτία σημειώθηκε στα Βάγια, την ώρα που νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στο Δίστομο.

Η φωτιά, που καίει από χθες στην Υλίκη, έφτασε σε κτηνοτροφική μονάδα όπου βρισκόταν ο άνδρας και ο 16χρονος γιος του, προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους.

Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και τους έσωσαν στο «παρά πέντε», καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Πάρνηθα: Συγκινεί ηλικιωμένη που ήθελε να φτιάξει καφέ σε αστυνομικούς – Την απεγκλώβισαν από το σπίτι της (Video)

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία (video)

Φωτιά στην Πάρνηθα: Κάτοικοι και εθελοντές σώζουν ζώα που έχουν εγκλωβιστεί (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:05