search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 07:23
MENU CLOSE

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία (video)

23.08.2023 14:48
evros_pyrosvestiki_new

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε εδώ και μέρες την Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες για εκκένωση των περιοχών Κοίλα και Μελία.

«Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Κοίλα και Μελία απομακρυνθείτε προς Φέρες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει η σχετική ενημέρωση.

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αύρα Αλεξανδρούπολης

Την ίδια στιγμή η φωτιά έχει φτάσει ήδη στον οικισμό Αύρα στην Αλεξανδρούπολη, με τις εστίες να είναι πολλές και σε διαφορετικά σημεία.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να μην φτάσει η φωτιά στον οικισμό από νωρίς το πρωί ενώ οι κάτοικοι δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Οι επίγειες δυνάμεις, που επιχειρούν σήμερα είναι 220 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παρακολουθώντας την πορεία του μετώπου στη Δαδιά, οι δασικές υπηρεσίες του νομού σε συνάρτηση και με τους βορειοανατολικούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή οδηγώντας την πύρινη απειλή νοτιοδυτικά και μόλις συναντήσει μία ρεματιά να δημιουργεί μέτωπα με γεωμετρική πρόοδο, εκτιμούν, ότι αν δεν τελειώσει η πυρκαγιά της Δαδιάς, που είναι βορειότερα, δεν θα ηρεμήσει ο νότιος Έβρος, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης

Την ίδια ώρα σε διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, αλλά και της Εθνικής οδού Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα, λόγω των πυρκαγιών, γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε επίσης:

Κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Ηράκλειο: Πέταξε το τηλεκοντρόλ στο κεφάλι της γυναίκας του – Τη χτύπησε στο πρόσωπο και την κλώτσησε

Ηράκλειο: Παραδόθηκε ο 22χρονος που πυροβόλησε 29χρονο στο κεφάλι επειδή του έκανε «προσπέραση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 07:21