search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:59
MENU CLOSE

Τέρας του Λοχ Νες: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση των τελευταίων 50 χρόνων – Με drones και υδρόφωνο ψάχνουν τη «Νέσι»

27.08.2023 00:39
highlands_nesi

Drones εξοπλισμένα με κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας και ένα υδρόφωνο που θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ασυνήθιστων υποβρύχιων ήχων έχουν επιστρατευτεί για τον εντοπισμό της Νέσι.

Η έρευνα, που οργανώνεται από το Κέντρο Λοχ Νες στο Drumnadrochit και την εθελοντική ερευνητική ομάδα που ονομάζεται Loch Ness Exploration, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση αναζήτησης από το 1972, όταν το Γραφείο Ερευνών του Λοχ Νες μελέτησε τη λίμνη.

Σχεδόν 300 άνθρωποι έχουν εγγραφεί για να παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση την έρευνα που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο.

O ενθουσιασμός στη Σκωτία είναι διάχυτος. Εκατοντάδες εθελοντές βοήθησαν στην καταγραφή ασυνήθιστων στοιχείων στο Λοχ Νες από σημεία στη ξηρά.

Ενενήντα χρόνια μυστηρίου

Οι ιστορίες και οι φήμες για το τέρας διακινούνται επί σειρά αιώνων, αλλά έχουν περάσει 90 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το μυστήριο της Νέσι.

Τον Απρίλιο του 1933, η διευθύντρια του ξενοδοχείου Drumnadrochit, Άλντι Μακέι, είχε πρώτη αναφέρει ότι παρατήρησε ένα πλάσμα που έμοιαζε με… φάλαινα.

Ο Πολ Νίξον, γενικός διευθυντής του Κέντρου του Λοχ Νες, δήλωσε: «Το ζώο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα πλάσματα που υπάρχουν. Είμαστε θεματοφύλακες αυτής της μοναδικής ιστορίας και, εκτός από την επένδυση στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τους επισκέπτες, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη συνέχιση της έρευνας και στην αποκάλυψη των μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από τα νερά της διάσημης λίμνης».

«Το Σαββατοκύριακο δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρούμε», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Ινδία: Δασκάλα έβαλε μαθητές της να χαστουκίσουν μουσουλμάνο συμμαθητή τους (Video)

Θάνατος Πριγκόζιν: Οι ρωσικές αρχές ανακρίνουν τον μηχανικό του Embraer – Τι είπε η διαχειρίστρια του αεροσκάφους

«Βόμβα» Όσμπορν για το Βρετανικό Μουσείο: «Δεν έχουν καταγραφεί όλες οι συλλογές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:58