search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:08
MENU CLOSE

Τα καλυτέρα φθινοπωρινά πολιτιστικά φεστιβάλ – Ταξιδιωτικές προτάσεις για τον Σεπτέμβριο (videos)

01.09.2023 11:11
san fermin

Ο μήνας που ξεκινά σήμερα δεν σηματοδοτεί και το τέλος του καλοκαιριού, ούτε το τέλος των διακοπών για πολλούς. Το αντίθετο μάλιστα: είναι ένας μήνας που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ταξίδια ανά τον κόσμο και μάλιστα έχει το χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβρη διοργανώνονται μερικά από τα πιο γνωστά πολιτιστικά φεστιβάλ. Κι αυτός είναι ένας λόγος για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.

Οι προτάσεις μας για τα πιο ενδιαφέροντα πλιτιστικά φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου:

Regatta storica, Βενετία – Ιταλία, 3 Σεπτεμβρίου

    Μην χάσετε την ευκαιρία  να ζήσετε την Βενετία του 15ου αιώνα. Το φεστιβάλ Regatta storica χρονολογείται από το 1489 και είναι μια μέρα γεμάτη με λεμβοδρομίες που γίνονται στο Μεγάλο Κανάλι, με πολύχρωμες παρελάσεις και πολύ κέφι και διοργανώνεται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

    Τα πληρώματα των λέμβων, οι Βενετσιάνοι γονδολιέρηδες, ντύνονται με κοστούμια του 15ου αιώνα και συναγωνίζονται ως προς την ταχύτητα και την ευελιξία των σκαφών τους. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή, οι αγώνες γίνονται ανά κατηγορία- από κανό με έναν κωπηλάτη μέχρι τις γόνδολες που έχουν 12μελές πλήρωμα. Γι αυτό στην ιστορική ρεγκάτα παίρνουν μέρος πληρώματα από όλο τον κόσμο, φροντίζοντας να έχουν στις τάξεις τους κάποιους από τους καλύτερους κωπηλάτες.

    Η ιστορική ρεγκάτα της Βενετίας είναι δημοφιλής τουριστική ατραξιόν, και την παρακολουθούν χιλιάδες ξένοι επισκέπτες κάθε χρόνο.

    Φέτος η ρεγκάτα της Βενετίας συμπίπτει με το περίφημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, άρα μπορούν να συνδυαστούν.

    Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Βενετία – Ιταλία, 30 Αυγούστου- 9 Σεπτεμβρίου

      Είναι το παλαιότερο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη – μαζί με εκείνα των Καννών και του Βερολίνου. Ξεκίνησε το 1932 και οι διοργανωτές φροντίζουν να παρουσιάσουν μία επιλογή υψηλής αισθητικής αξίας ταινιών.

      Τις μέρες που γίνεται το φεστιβάλ οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά και να φωτογραφίσουν κάποιους από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του σινεμά.

      Παράλληλα με τις προβολές ταινιών τις μέρες του φεστιβάλ διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις και πάρτι και για αυτό η Βενετία σφύζει από ζωή και κέφι.

      Φθινοπωρινό φεστιβάλ, Κίνα, 16 Σεπτεμβρίου

      Την 15η μέρα του όγδοου μήνα του κινεζικού ημερολογίου διοργανώνεται μία από τις μεγαλύτερες γιορτές στην Κίνα- το Φθινοπωρινό φεστιβάλ, που είναι γνωστό και ως Φεστιβάλ του Φεγγαριού. Οι ρίζες του χάνονται στον χρόνο και οργανώνεται για να γιορταστεί το φεγγάρι σαν σύμβολο ειρήνης και ευημερίας.

      Στη διάρκεια του φεστιβάλ γίνονται πολλές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, κυρίως με επίκεντρο τον κύκλο της Σελήνης και σε όλες κυριαρχεί ως έδεσμα το «κέικ φεγγαριού».

      Oktoberfest, Μόναχο- Γερμανία, 17 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου

        Από την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου μέχρι την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο, διοργανώνεται στο Μόναχο το φεστιβάλ Oktoberfest.

        Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο και το επισκέπτονται περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ που γίνονται αυτόν τον μήνα στον κόσμο. Ούτως ή άλλως το Μόναχο είναι μια όμορφη πόλη, αλλά στις 17 μέρες που διαρκεί το Oktoberfest η γερμανική πόλη παίρνει άλλον αέρα.

        Το φεστιβάλ αυτό δεν περιορίζεται στην μπύρα και το φαγητό, αλλά παράλληλα γίνεται ένα τεράστιο ανοιχτό καρναβάλι, υπάρχουν πολύ οργανωμένα λούνα- παρκ για τους μικρούς επισκέπτες και σειρά εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια.

        Φεστιβάλ San Mateo, Οβιέδο – Ισπανία, 16-23 Σεπτεμβρίου

        Δέκα μέρες γιορτής στην πρωτεύουσα της επαρχίας Αστούριας, στην βόρεια Ισπανία, είναι το Φεστιβάλ San Mateo. Η πόλη φιλοξενεί συναυλίες, διάφορες εκδηλώσεις και επιδείξεις πυροτεχνημάτων, αλλά η πιο σημαντική εκδήλωση είναι η Παρέλαση της Αμερικής, που γίνεται προς τιμή των χιλιάδων ανθρώπων από την Αστούριας, που μετανάστευσαν στην Αμερική αναζητώντας καλύτερη τύχη.

        Στη διάρκεια του φεστιβάλ οι πλατείες μετατρέπονται σε συναυλιακούς χώρους, όπου εμφανίζονται μεγάλα ονόματα της ισπανικής μουσικής σκηνής. Οι περισσότερες εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

        La Mercè, Βαρκελώνη- Ισπανία, 23-25 Σεπτεμβρίου

          Με περισσότερες από 600 εκδηλώσεις στους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα και τα μουσεία της Βαρκελώνης, το φεστιβάλ Le Merce είναι το πιο διάσημο στην εντυπωσιακή Βαρκελώνη. Παρελάσεις, χορός, συναυλίες, καλλιτέχνες του τσίρκου, σύγχρονη τέχνη, πυροτεχνήματα – το φεστιβάλ έχει τα πάντα.

          Το πιο εντυπωσιακό είναι οι  castelleners,  οι άνθρωποι που σκαρφαλώνουν ο ένας πάνω στον άλλο για να σχηματίσουν ανθρώπινους πύργους, που φτάνουν μέχρι … τον ουρανό!

          Autumn Equinox Festival, Τσιτσέν Ιτζά- Μεξικό, 21-23 Σεπτεμβρίου

            Οι Μάγιας που ζούσαν στο Μεξικό πριν το καταλάβουν οι Ευρωπαίοι έποικοι είναι γνωστό πως διατηρούσαν αρχεία για αστρονομικά φαινόμενα και έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα ηλιοστάσια και τις ισημερίες.  H πυραμίδα του Κουκουλκάν, που βρίσκεται στο κέντρο του αρχαιολογικού χώρου του Τσιτσέν Ιτζά χτίστηκε με βάση το φως και την σκιά της ισημερίας. Στις ισημερίες του φθινοπώρου και της άνοιξης, χιλιάδες άνθρωποι απ΄ όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στην περιοχή αυτή του Μεξικού για να ζήσουν την εμπειρία των παιχνιδιών που κάνουν το φως και η σκιά στην εντυπωσιακή πυραμίδα. Οι Μάγιας έκαναν γιορτές τις μέρες της ισημερίας για να προσευχηθούν στους θεούς τους ζητώντας καλύτερη σοδιά.

            Για όποιον ενδιαφέρεται για το φεστιβάλ αυτό, πρέπει να έχει υπόψη πως θα κινηθεί με βάση την πόλη Βαγιαδολίδ, 20 λεπτά από τον αρχαιολογικό χώρο, που είναι μια μοναδική αποικιακή πόλη με τουριστικό ενδιαφέρον και καλές υποδομές.

            Διαβάστε επίσης:

            HΠΑ: 38χρονη μητέρα φέρεται να βίασε δύο 15χρονους διδύμους – Οι αναρτήσεις της στο Τik Tok (video)

            Ινδία: Σοκάρει η αποκάλυψη της απάτης που φέρεται να έκανε ο μεγιστάνας Αντάνι – Οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Μόντι

            Ντόναλντ Τραμπ: Δηλώνει αθώος στις κατηγορίες για εκλογική νοθεία στη Τζόρτζια

            google_news_icon

            Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

            Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

            ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

            ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

            Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

            ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:08