search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:50
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel: Σαρώνει Μαγνησία-Σποράδες – Εγκλωβισμένοι οδηγοί στον Βόλο (videos/photos)

05.09.2023 09:16
daniel kakokairia

Οι περιοχές της Μαγνησίας και των Σποράδων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel με τα πρώτα προβλήματα αν έχουν ξεκινήσει στον Βόλο, στα χωριά του Πηλίου και σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Στον Βόλο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον περιφερειακό με οχήματα να έχουν εγκλωβιστεί στο ύψος του Πανθεσσαλικού και την πυροσβεστική να επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό των οδηγών. Προβλήματα και στο νοσοκομείο το Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο.

Δείτε το βίντεο:

Στο Πήλιο έχει μείνει το χωριό η Μηλίνα, έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων ενώ γίνεται έκκληση να μην μετακινούνται οι κάτοικοι άσκοπα στις περιοχές του νοτίου Πηλίου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του αντιδήμαρχου Μηλίνας στην ΕΡΤ: «Βλέπω την καταστροφή του Νώε».

Σε ορμητικό ποτάμι μετατράπηκε ο δρόμος Βόλου – Αγριάς, μπροστά από τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης, καθώς από την κακοκαιρία υπερχείλισε ο χείμαρρος που υπάρχει στην περιοχή με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας να προσπαθούν να απομακρύνουν τα χώματα.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν, τις πρώτες πρωινές ώρες τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά της περιοχής.

Ταυτόχρονα, η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή η γραμμή Λάρισα – Βόλος καθώς σύμφωνα με την αστυνομία η οδική πρόσβαση είναι ανέφικτη λόγω ακραίων φαινομένων.

Πλημμύρες έχουν σημειωθεί και στην Σκιάθο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι από Τζανεριά μέχρι Κουκουναριές με τον ίδιο να ζητά «να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» και να καταθέτει αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία:

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα έχουν ένταση, αλλά και διάρκεια, με αποτέλεσμα τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής στις προαναφερόμενες περιοχές, ικανά να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα. Στον Χάρτη που ακολουθεί, επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται ύψη βροχής > 100 mm, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 04/09 έως το βράδυ της Τετάρτης 06/09/2023. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα). Σύμφωνα με τον χάρτη, οι περιοχές όπου θα δεχθούν τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής είναι:

  • Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ανατολικά τμήματα Ν. Λάρισας)
  • Σποράδες
  • Πιερία
  • Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία)
  • Ανατολική Πελοπόννησος (Δυτική Κορινθία, Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία)
  • Νοτιοδυτική Πελοπόννησος (Μεσσηνία)
  • Ενδεικτικά, από την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων, στην περιοχή της Φθώτιδας και της Μαγνησίας (Πήλιο), αναμένονται > 500 mm.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθούν:

  • Η ενίσχυση των ανέμων σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ)
  • Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας
  • Η συνέχιση των καταιγίδων και την Πέμπτη 07/09, με βαθμιαία βελτίωση από τις βραδινές ώρες

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης παραμένει στην Κατηγορία 5 (Ακραία).

Δείτε τον χάρτη:

Διαβάστε επίσης:

Αλόννησος: Προφυλακίστηκε 37χρονος για ασέλγεια 18χρονου ΑμεΑ μέσα σε μουσείο

EΛ.ΑΣ: Μπαράζ ελέγχων σε 37 αθλητικούς συνδέσμους

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινά η δίκη του πατέρα Αντώνιου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:47