search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:41
MENU CLOSE

Retail & More (Carrefour): Πλάνα για νέα καταστήματα, παραγωγή γαλακτοκομικών και ανέγερση logistics center

08.09.2023 16:23
Carrefour
Eurokinissi

Στον εισηγμένο όμιλο AVE του Ομίλου Βαρδινογιάννη ενσωματώνεται ως θυγατρική η Retail & More (συμφερόντων Νίκου Βαρδινογιάννη) η οποία διαχειρίζεται το σήμα της Carrefour στην Ελλάδα.

Ένας από τους βασικούς στόχους της διοίκησης της εταιρείας είναι τα private label προϊόντα να αφορούν σε πάνω από το 30% των πωλήσεων στα franchise και εταιρικά καταστήματα Carrefour μέσα στην επόμενη τριετία.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρίας τα PL προϊόντα αντιπροσωπεύουν στο εξωτερικό το 50% του τζίρου ενώ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μόνο το 10%.

Επίσης στο πλάνο της διοίκησης είναι η αντιπροσώπευση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό όπως και ξένων στην Ελλάδα, αλλά και η συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για τα καταστήματα Carrefour.

Ήδη υπάρχουν κωδικοί σε μακαρόνια και ρύζι από Έλληνες παραγωγούς που πωλούνται στα καταστήματα ως PL μάρκες της εταιρίας

Νέα καταστήματα

Το δίκτυο καταστημάτων της Carrefour για την ώρα αριθμεί 28 καταστήματα, εκ των οποίων το ένα είναι εταιρικό και βρίσκεται στον Πειραιά, ενώ μέχρι τέλος του μήνα ανοίγουν ακόμα δύο στην Θεσσαλονίκη: στην Αγορά Μοδιάνο και στον Εύοσμο.

Tο ενδιαφέρον της Retail & More για το άνοιγμα καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές παραμένει υψηλό, ειδικά για τις περιοχές που κύρια αγορά είναι η Γαλλία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι Κυκλάδες, με τον κ. Ρούμπα να αναφέρει το παράδειγμα του συνεργάτη franchise στην Σαντορίνη, όπου ήδη η Carrefour έχει ανοίξει πέντε καταστήματα. Στο ραντάρ είναι και η Κρήτη, με τις ανακοινώσεις για το νησί να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Εξετάζει εξαγορές

Παράλληλα η Retail & More εξετάζει και το ενδεχόμενο εξαγοράς καταστημάτων μικρών τοπικών αλυσίδων, το μοντέλο λειτουργίας των οποίων να ταιριάζει με εκείνο της Carrefour. Ανώτατα στελέχη ανέφεραν ότι έχουν γίνει επαφές και συζητήσεις για απόκτηση 5 έως 10 καταστημάτων μικρότερων παικτών, χωρίς ακόμα να έχει επέλθει κάποια συμφωνία. Πρόσθεσε επίσης ότι παρά τη ζήτηση υπάρχει δυσκολία σε επίπεδο ανεύρεσης ακινήτων που να ταιριάζει στις προδιαγραφές της Carrefour.

Logistics Center

Στα πλάνα της εταιρείας είναι και η ανέγερση logistics center, το οποίο πιθανότητα θα είναι στα Οινόφυτα. Ο επικεφαλής κ. Ρούμπας ανέφερε ότι είναι μονόδρομος το να έχει η εταιρεία δικές της εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων, προκειμένου να γίνεται καλύτερος έλεγχος των αποθεμάτων. Εξετάζει επίσης και το ενδεχόμενο να αλλάξει 3pl συνεργάτη. Μέχρι τώρα η αποθήκευση των προϊόντων γίνεται σε υποδομές της Seagull. Το επόμενο έτος θα σηματοδοτήσει και την είσοδο της Carrefour στην Ελλάδα στο e-commerce σε Β2Β και B2C επίπεδο, καθώς η εταιρεία θα λανσάρει και το δικό της eshop.

Διαβάστε επίσης:

Όμιλος Quest: Πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την Κωτσόβολος

Αττική Οδός: Από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η υψηλότερη προσφορά – Τα τιμήματα που υπέβαλαν τα 6 σχήματα

Eurolamp: Γιατί επένδυσε 15 εκατ. ευρώ η Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24