search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:16
MENU CLOSE

Όμιλος Quest: Πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την Κωτσόβολος

08.09.2023 11:28
kotsovolos_quest_new

Στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης των ενδιαφερομένων εταιρειών για την εξαγορά της Κωτσόβολος πέρασε ο Όμιλος Quest όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Απόστολος Γεωργαντζής, στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης για τους αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Quest είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την περίπτωση της αλυσίδας Κωτσόβολος, προκειμένου να κάνει άνοιγμα στη λιανική καθώς μέχρι σήμερα έχει ισχυρή παρουσία στη χονδρική σε ότι αφορά το εμπόριο ειδών τεχνολογίας.

Πάντως ο κ. Γεωργαντζής ανέφερε ότι το τοπίο σε ότι αφορά τον νέο αγοραστή της Κωτσόβολος θα ξεκαθαρίσει προς τα τέλη του 2023.  

Σε ότι αφορά άλλες κινήσεις εξαγορών η διοίκηση τόνισε ότι θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της σε εταιρείες που έχουν εξειδίκευση και απευθύνονται σε στοχευμένες αγορές καθώς εκεί συνήθως υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και ανάπτυξης.

Επίσης τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας προέβλεψαν ότι στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και το EBITDA θα κινηθούν με ρυθμούς αντίστοιχους του πρώτου εξαμήνου.

Παρ’ όλα αυτά τα κέρδη προ φόρων θα σημειώσουν επιβράδυνση κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους χρηματοδότησης αλλά και των υψηλότερων αποσβέσεων εξαιτίας μίας έκτακτης χρηματοδότησης που έλαβε η εταιρεία το 2022.

Πιο συγκεκριμένα όπως επισήμαναν τα στελέχη της εταιρείας για κάθε αύξηση 0,25% στο Euribor η εταιρεία επιβαρύνεται με χρεωστικούς τόκους 650.000 ευρώ το χρόνο. Μάλιστα οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι θα υπάρξουν επιπλέον αυξήσεις κατά 0,25%-0,50% στα επιτόκια μέχρι το 2024.

Επιπρόσθετα, η διοίκηση της Quest δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία της νεοαποκτηθείσας (τελευταίοι μήνες του 2022) Γ.Ε. Δημητρίου, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη θυγατρική λειτουργεί πλέον με το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης, ότι έχει ωφεληθεί από την κρατική επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών και πως το 2023 θα σημειώσει κύκλο εργασιών υψηλότερο των 50 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αττική Οδός: Από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η υψηλότερη προσφορά – Τα τιμήματα που υπέβαλαν τα 6 σχήματα

Eurolamp: Γιατί επένδυσε 15 εκατ. ευρώ η Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη

Costa Navarino: Περνά σε νέα φάση ανάπτυξης μετά τις επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ το 2022-23

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:15