search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:31
MENU CLOSE

NASA: Εφικτή η εξαγωγή οξυγόνου από τον Άρη – Επιτυχές πείραμα

17.09.2023 22:20
ARIS

Σε ένα σημαντικό συμπέρασμα κατέληξε πείραμα της NASA, επιβεβαιώνοντας πως μπορεί να εξαχθεί οξυγόνο από την ατμόσφαιρα του Άρη.

Σύμφωνα με τη NASA, το συγκεκριμένο πείραμα με την ονομασία MOXIE (Mars Oxygen In-Situ Resource Utilization Experiment), επιβεβαίωσε ότι η εξαγωγή οξυγόνου από την αραιή ατμόσφαιρα του Άρη είναι εφικτή.

Στα 16 πειράματα που έχουν διεξαχθεί, το MOXIE έχει παράξει συνολικά 122 γραμμάρια οξυγόνου, αρκετή ποσότητα δηλαδή για να κρατήσει ζωντανό ένα μικρό σκυλί για 10 ώρες ή έναν άνθρωπο για 4 ώρες.

«Οι επιδόσεις του MOXIE φανερώνουν πως η εξαγωγή οξυγόνου από την ατμόσφαιρα του Άρη – οξυγόνο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην παροχή αναπνεύσιμου αέρα ή καυσίμου πυραύλων στους μελλοντικούς αστροναύτες – είναι εφικτή», τόνισε η αναπληρώτρια διοικήτρια της NASA Παμ Μέλροϊ.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: New Ground, η πρώτη γυναικεία κοινότητα – «άβατο» για τους άνδρες

Τουρκία: Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο – Νεκρά τρία μέλη του πληρώματος

Καντίροφ: «Απαντά» με βίντεο στις φήμες πως έπεσε σε κώμα – H συμβουλή και ο «καθαρός αέρας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:22