search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:04
MENU CLOSE

Βρετανία: New Ground, η πρώτη γυναικεία κοινότητα – «άβατο» για τους άνδρες

17.09.2023 21:05
GYNAIKES

Με κατοίκους ηλικίας από 58 έως 94 ετών, το New Ground είναι η πρώτη κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο που φιλοξενεί αποκλειστικά γυναίκες ώριμης ηλικίας.

Μπορεί η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της κοινότητας να προέκυψε πριν από 18 χρόνια, ωστόσο πλέον είναι η εποχή που μπόρεσε να υλοποιηθεί καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες μεγάλης ηλικίας, ζουν μόνες τους.

Το Chipping Barnet είναι ένα προάστιο στο βόρειο Λονδίνο όπου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια απίθανη, φεμινιστική ουτοπία. Εδώ, λοιπόν, βρίσκεται η πρώτη κοινότητα συγκατοίκησης της χώρας αποκλειστικά για γυναίκες άνω των 50 ετών. Η κοινότητα αυτή διευθύνεται μόνο από τις γυναίκες που τη δημιούργησαν ως μια εναλλακτική πρόταση στη μοναχική τους διαβίωση.

Στο New Ground υπάρχουν 25 διαμερίσματα με 26 ενοίκους, ανάμεσά τους και ένα παντρεμένο ζευγάρι. Τα σπίτια περιβάλλονται από έναν ολάνθιστο κήπο. Υπάρχει ακόμα μια κοινή αίθουσα συναντήσεων, η οποία χρησιμοποιείται για εβδομαδιαία δείπνα, κινηματογραφικές βραδιές και μαθήματα γιόγκα. Υπάρχει επίσης ένας χώρος επισκεπτών για διανυκτερεύσεις.

Η απορία όλων, φυσικά, επικεντρώνεται στο ερώτημα εάν επιτρέπονται οι άντρες. Η απάντηση έχει ως εξής από ένα μέλος της κοινότητας: «Φυσικά! Έχουμε αδελφούς, πατέρες, γιους, εγγονούς, εραστές. Το μόνο πράγμα είναι ότι δεν μπορούν να έρθουν να ζήσουν εδώ», ξεκαθαρίζει η Anita Chaudhuri.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο – Νεκρά τρία μέλη του πληρώματος

Καντίροφ: «Απαντά» με βίντεο στις φήμες πως έπεσε σε κώμα – H συμβουλή και ο «καθαρός αέρας»

Επίσκεψη στη Λαμπεντούζα από Μελόνι και Φον ντερ Λάιεν – Σχέδιο δράσης 10 σημείων για το προσφυγικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04