search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:00
MENU CLOSE

Μπομπ Ρος: Σχεδόν 10 εκατ. δολάρια πωλείται ο πρώτος πίνακας που δημιούργησε στην εκπομπή

18.09.2023 15:41
bob ross

Στα 9,85 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να πωληθεί ο πρώτος πίνακας που δημιούργησε ο τηλεοπτικός ζωγράφος Μπομπ Ρος κατά τη διάρκεια της εκπομπής του που αγαπήθηκε από το κοινό.

Ο πρώτος πίνακας που δημιουργήθηκε στον αέρα, από το πρώτο επεισόδιο της σειράς “The Joy of Painting” αναζητά νέο ιδιοκτήτη αφού φυλάχτηκε για δεκαετίες από έναν από τους πρώτους εθελοντές της σειράς.

Το “A Walk in the Woods” ζωγραφίστηκε ζωντανά στον αέρα τον Ιανουάριο του 1983 και αντιπροσωπεύει όλα όσα αγάπησε το κοινό στον Ρος και την αποστολή του για την τέχνη. Απεικονίζει ένα δάσος σε αποχρώσεις του χρυσού και του μπλε, ζωγραφισμένο με την τεχνική “wet on wet” που προτιμούσε ο Ρος, με απατηλά περίπλοκες πινελιές και, φυσικά, μια πληθώρα “χαρούμενων” δέντρων. Στην κάτω αριστερή γωνία, η υπογραφή του Ρος ξεχωρίζει με κόκκινο χρώμα.

Το έργο αποκτήθηκε από την γκαλερί τέχνης Modern Artifact με έδρα τη Μινεάπολη νωρίτερα φέτος. Πριν, ανήκε σε έναν εθελοντή στο σταθμό PBS Falls Church της Βιρτζίνια, όπου προβλήθηκε η πρώτη σεζόν του “The Joy of Painting”. Ο εθελοντής το αγόρασε τον Νοέμβριο του 1983 σε μια δημοπρασία συγκέντρωσης κεφαλαίων για τον σταθμό, λίγους μήνες μετά τη δημιουργία του. Ο πίνακας έχει επαληθευτεί ως αυθεντικός από την Bob Ross Inc.

Διαβάστε επίσης:

«Oppenheimer»: Έγινε η πιο επιτυχημένη βιογραφική ταινία όλων των εποχών (photos/videos)

«Mα» του Ρομέο Καστελούτσι

«Μακριά από τα παιδιά», κοντά στις καρδιές τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:00