search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Ντροπιαστικό «έθιμο» στην Ισπανία – Έδεσαν ταύρο και έβαλαν φωτιά στα κέρατά του (Video)

18.09.2023 14:07
tavros

Σοκαριστικά είναι τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας τον άγριο βασανισμό ενός ταύρου στην Ισπανία.

Η είδηση έγινε γνωστή έπειτα από σχετική δημοσίευση που έκανε ο οργανισμός ΡΕΤΑ για την ηθική μεταχείριση των ζώων στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το κλιπ που αναδημοσίευσαν διεθνή ΜΜΕ έχει προκαλέσει -όπως ήταν λογικό- τη δημόσια κατακραυγή για το άτυχο ζώο που στα κέρατά του έχει αναμένες φωτιές και δεμένο, οδηγείται με σχοινί οδηγείται σε δρόμο της Βαλένθια.

Κι όμως, αυτό το λυπηρό θέαμα, αποτελεί -σύμφωνα με τη Daily Mail- «έθιμο» που ονομάζεται «toro embolado» και απαντάται στη Βαλένθια και τη νότια Καταλονία.

Ορισμένοι ντόπιοι τη θεωρούν, μάλιστα, «εορταστική δραστηριότητα» κατά την οποία μπάλες με εύφλεκτο υλικό ή πυρσοί δένονται στα κέρατα του ζώου, το οποίο κατόπιν αφήνεται ελεύθερο στον δρόμο με τους συμμετέχοντες να προσπαθούν να το αποφύγουν.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η PETA, ο τρομοκρατημένος ταύρος εμφανίζεται να ανεβοκατεβάζει με δύναμη το κεφάλι του προσπαθώντας να σβήσει τις φωτιές στα κέρατά του, ενώ στη συνέχεια πέφτει πάνω σε ένα δέντρο όπου και σφηνώνει με το κεφάλι.

Στη συνέχεια, ένας νεαρός άνδρας τον πιάνει από την ουρά και αρχίζει να τον τραβάει για να «ξεκολλήσει» με τους ντόπιους να συνεχίζουν να σέρνουν το άτυχο πλάσμα στον δρόμο την ώρα που δεκάδες θεατές παρακολουθούν.

«Δείτε πόσο τρομοκρατημένος είναι ο ταύρος. Αυτή η αποτρόπαια παράδοση δεν είναι παρά αδικαιολόγητη βία και πρέπει να απαγορευτεί» γράφει η PETA στην ανάρτησή της.

Αντίστοιχα πλάνα δημοσίευσε στον λογαριασμό του το κόμμα PACMA εστιάζοντας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ έκανε λόγο για «εθνική ντροπή».

«Αυτός ο ταύρος ήταν σε κατάσταση σοκ κατά τη διάρκεια του δημοφιλούς φεστιβάλ του Puzol στις 7 Σεπτεμβρίου. Όταν βγήκε από το στάβλο ήταν ζαλισμένος και παραπατούσε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, όπου ήταν παρόντες και ανήλικοι. Επιπλέον, ανάγκασαν τον ταύρο να κουνηθεί τραβώντας τον από την ουρά. Δεν μπορούμε πια να αφήνουμε να επαναλαμβάνεται αυτή η κακοποίηση στις πόλεις μας», αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης:

Βalmain: «Καπνός» έγιναν 50 δημιουργίες του Οίκου που προορίζονταν για την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι (photo)

Αυστραλία: Πρόστιμο επιβλήθηκε σε Αυστραλό που έκανε σερφ μαζί με τον πύθωνά του (video)

Ιταλία: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στην Τοσκάνη – Ζημιές σε κτίρια, κλειστά σχολεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:30