Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Tουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος παραβίασε, τη Δευτέρα, τον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Το αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
Εκτός από την παραβίαση, το ATR-72 πραγματοποίησε και μία παράβαση του FIR Αθηνών, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.
Υπενθυμίζεται πως στις 23 Αυγούστου, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης.
Μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών από ζεύγος τουρκικών F-16 στην ίδια περιοχή, είχε καταγραφεί στις 21 Αυγούστου, στις 14 Ιουλίου, αλλά και στις 3 Φεβρουαρίου.
Επρόκειτο για 2 ζεύγη τουρκικών F-16 μαζί με ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235.
Τότε είχαν καταγραφεί 3 παράβασεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που είχαν εξελιχθεί σε 6 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, στις περιοχές του βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλία: Δύσκολη ακόμα η συλλογή των νεκρών ζώων
Βαρουφάκης για εσωκομματικές ΣΥΡΙΖΑ: Από κόμμα της Αριστεράς σε απολιτίκ κόμμα – μάνατζερ
ΣΥΡΙΖΑ: Τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών – Κασσελάκης 44,9%, Αχτσιόγλου 36,1%
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.