search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:01
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Χωρίς ειδική άδεια η είσοδος στη Βουλή – Δεν θα έχει κανένα προνόμιο

26.09.2023 17:21
kasselakis-new

Κανένα απολύτως προνόμιο δεν θα έχει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης αν και πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί ωστόσο, να εισέρχεται στη Βουλή και δεν θα χρειάζεται να ζητείται ειδική άδεια κάθε τρις και λίγο.

«Είναι πρόεδρος κόμματος και θεσμικός ο ρόλος του κι από την πρώτη ημέρα δόθηκε άδεια από τον Πρόεδρο της Βουλής, σε προφορικό επίπεδο, για να μπορεί να εισέρχεται όποτε θέλει στο κτίριο και σε οποιοδήποτε όροφο», ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή του Κοινοβουλίου, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι θα χρειάζεται άδεια εισόδου κάθε φορά που θα επισκέπτεται τη Βουλή. 

Η ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, δεν τον χρίζει αυτομάτως και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θέση την οποία διατηρεί με τις ευλογίες του, ο Σωκράτης Φάμελλος κι ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να εισέρχεται στην αίθουσα της Ολομέλειας και στις συνεδριάσεις των Επιτροπών. 

Η μία και μοναδική μέχρι τις εκλογές φορά που είδε «από μέσα» την αίθουσα της Ολομέλειας ήταν σήμερα, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του από τον κ. Φάμελλο. Από εδώ και στο εξής και μέχρι να εκλεγεί βουλευτής θα τη βλέπει αναγκαστικά από την τηλεόραση ή από το εσωτερικό κύκλωμα αν βρίσκεται εντός της Βουλής. 

Όπως διευκρίνιζαν πηγές του Κοινοβουλίου, η Βουλή έχει λόγο στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και τους προέδρους τους κι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι προς το παρόν μόνον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και μπορεί να συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε αίθουσα που θα του διαθέσει η Βουλή και να τοποθετείται σε αυτή, καθώς πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο νέος πρόεδρος δεν θα έχει για τα επόμενα χρόνια μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές και να εκλεγεί βουλευτής γραφείο στη Βουλή, εκτός βέβαια κι αν του παραχωρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του. Δεν μπορεί να πάρει το γραφείο του Σωκράτη Φάμελλου που κατείχε μέχρι τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ανήκει στον αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ίδιο «πρόβλημα» αντιμετώπισε πριν από περίπου δύο χρόνια και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ήταν βουλευτής. Ο τότε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχάλης Κατρίνης τον είχε διευκολύνει, παραχωρώντας του, το δικό του γραφείο. 

Διαβάστε επίσης:

Υπουργικό Συμβούλιο: Βασικό θέμα στην ατζέντα οι ζημιές από την κακοκαιρία Daniel

Καρανίκας: Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον Φίλη και την εκλογικά αποτυχημένη παρέα του

Επίθεση Μπέου στο ΥΠΕΝ: «Αν νομίζουν ότι μιλάνε με κάνα μ@λ@κ@ είναι γελασμένοι – Θα γεμίσετε τον Παγασητικό σκ@τ@;» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 19:55