search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:12
MENU CLOSE

«Βούλιαξε» η Νέα Υόρκη: Ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και προβλήματα (Videos)

29.09.2023 18:29
nea-iorki-new

Μια ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη Νέα Υόρκη την Παρασκευή (29/9), προκάλεσε το κλείσιμο τμημάτων του μετρό της πόλης, την ώρα που δρόμοι και καταστήματα πλημμύρισαν.

Επιπλέον, έχει διακοπεί η πρόσβαση σε τουλάχιστον έναν τερματικό σταθμό του αεροδρομίου LaGuardia.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν νερό να χύνεται σε σταθμούς του μετρό και υπόγεια και να φτάνει μέχρι την κορυφή των τροχών των αυτοκινήτων σε τμήματα του Μπρούκλιν και αλλού.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών, η οποία διαχειρίζεται τις γραμμές του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου, προέτρεψε τους κατοίκους της πολυπληθέστερης πόλης της χώρας να μείνουν στα σπίτια τους αν μπορούν. 

Σχεδόν όλες οι γραμμές του μετρό διακόπηκαν, άλλαξαν διαδρομή ή λειτουργούσαν με καθυστερήσεις, ενώ δύο από τις τρεις γραμμές του σιδηροδρόμου Metro-North διακόπηκαν.

Βροχή ενός μήνα έπεσε σε τρεις ώρες στο Μπρούκλιν

Βροχή ενός μήνα έπεσε πάνω από το Μπρούκλιν μέσα σε μόλις τρεις ώρες το πρωί της Παρασκευής.

Έως και 13 εκατοστά βροχής έπεσαν σε ορισμένες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμένονταν έως και 18 εκατοστά βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη, απειλητική για τη ζωή καταιγίδα», δήλωσε η Hochul σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό NY1.

Πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν ειδοποιήσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Σύμφωνα με το CNN, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την περιοχή, καθώς η καταρρακτώδης βροχή πλημμύρισε δρόμους, υπόγεια και το Μετρό.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 25 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ την Παρασκευή και η περιοχή της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει «μέτριο» κίνδυνο επιπέδου 3 από 4 για ξαφνικές πλημμύρες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος συμμοριών στη Σουηδία: Στρατολογούν νέους που αναζητούν «την αίγλη ενός φονιά»

To NATO αναπτύσσει επιπλέον δυνάμεις στο Κόσοβο

Ο «σερίφης» Έλον Μασκ μίλησε για το μεταναστευτικό – Πήγε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού φορώντας… καπέλο καουμπόι (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:12