search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:22
MENU CLOSE

Ακατανόητες δηλώσεις Βρούτση για ΟΑΚΑ – «Μέρος του προβλήματος ο Παναθηναϊκός»

30.09.2023 10:43
oaka_main

Σε ακατανόητες δηλώσεις για το ξαφνικό λουκέτο του ΟΑΚΑ προχώρησε ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, χαρακτηρίζοντας μέρος του προβλήματος τον Παναθηναϊκό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιάννης Βρούτσης -αφού επισήμανε πως στο στάδιο του ΟΑΚΑ «δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας»- «έδειξε» τους «πράσινους».

«Μας προβληματίζει το θέμα του Παναθηναϊκού, είναι εμβληματική ομάδα και ειδοποιήσαμε ότι θα είμαστε δίπλα του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Εισιτήρια δεν κόπηκαν, όπως λέει ο Παναθηναϊκός, ο αγώνας είναι στο τέλος Οκτωβρίου. Ο Παναθηναϊκός είναι μέρος του προβλήματος, γιατί φιλοξενούνται στο ΟΑΚΑ πολλά σωματεία και σύλλογοι», ανέφερε χαρακτηριστικά παρά το γεγονός ότι το τριφύλλι έχει πάψει να χρησιμοποιεί ως μόνιμη έδρα το ΟΑΚΑ από το καλοκαίρι του 2020!

Φιλοξενήθηκε απλώς από το ΟΑΚΑ για δύο ευρωπαϊκούς αγώνες τον τελευταίο μήνα, εκείνον με την Μπράγκα και εκείνον με τη Βιγιαρεάλ. Ως εκ τούτου, τα τελευταία 3 χρόνια δεν οφείλει να συνεισφέρει στις εργασίες συντήρησης της εγκατάστασης.

«Μετά από την απόφαση του Πρωθυπουργού, τον Ιούλιο του 2021 για αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ανατέθηκαν σχετικές μελέτες και τώρα ήρθε στα χέρια μου το πόρισμα της μελέτης από την κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε μετά από διαδικασία 6 μηνών. Η μελέτη ήρθε στα χέρια μου προχθές και οδήγησε στην απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ», διευκρίνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η στατική επάρκεια δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και αυτό οδηγεί σε ανασφάλεια για τη στατικότητα των στεγάστρων και μας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση», επισήμανε, τονίζοντας πως πρώτο του μέλημα ήταν «να διασφαλίσουμε την αυτονόητη προτεραιότητα της ασφάλειας των αθλητών, προπονητών και φιλάθλων του ΟΑΚΑ, που είναι η “καρδιά του αθλητισμού” της χώρας μας».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα ταλάντωσης που παρατηρήθηκε, στις 24 Οκτωβρίου 2018, στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν Μονάχου, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως «τότε υπήρξε μελέτη που έδειξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στάδιο. Πρόβλημα στατικότητας υπάρχει μόνο στο στέγαστρο».

Ερωτηθείς για την τακτική των προηγούμενων ετών, ο κ. Βρούτσης είπε πως «Επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο Γιάννης Ανδριανός δέσμευσε 8 εκατομμύρια ευρώ για τη μελέτη στατικότητας των στεγάστρων Καλατράβα, όμως άλλαξε η Κυβέρνηση και δεν υπήρξε εξέλιξη και δεν γνωρίζω το γιατί».

«Μόλις ανέλαβα τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, υπέγραψα απόφαση ώστε κανέναν αθλητικό κέντρο να μην μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν έχει μελέτες στατικότητας και πυρασφάλειας», σημείωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Όπως είπε, αυτήν την περίοδο γίνονταν στο ΟΑΚΑ αγώνες τάεκβοντο και μπριτζ, οι οποίοι κατόπιν συνεννόησης διεξάγονται από σήμερα στο ΣΕΦ.

«Μαζί με το ΤΕΕ θα προχωρήσουμε σε επαναξιολόγηση της μελέτης και σύντομα θα έχουμε νεότερα, ώστε στον συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθεί και πάλι με ασφάλεια το ΟΑΚΑ», κατέληξε ο Γιάννης Βρούτσης, χωρίς πάντως να δεσμευθεί σε σαφές χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ομπρέλα «βράζει» και πιέζει Κασσελάκη – Βαρόμετρο για τη στάση της η πανελλαδική της Συνδιάσκεψη σήμερα και αύριο

Κυβέρνηση: Τέσσερα στραβοπατήματα μέσα σε λίγες ώρες

Σύνοδος Κορυφής MED9 – Μητσοτάκης: Δεν μπορεί οι διακινητές να αποφασίζουν ποιος θα μπει στην ΕΕ, δήλωσε για το μεταναστευτικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:20