search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:46
MENU CLOSE

Αναζητώντας τον ήλιο του Οκτωβρίου στην Ισπανία – Οι ιδανικές διακοπές για το φθινόπωρο (Video/Photos)

02.10.2023 13:13
spain 2 new

Το καλοκαίρι οι τουριστικοί προορισμοί στην Ισπανία βουλιάζουν από τους ξένους τουρίστες, αλλά ο Οκτώβριος είναι ιδανικός μήνας για να απολαύσει ο επισκέπτης τις ομορφιές παραθαλάσσιων θερέτρων, αλλά διαδρομές στην ενδοχώρα.

Στις Βαλεαρίδες

Οι Βαλεαρίδες, ένας από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς στην Ιβηρική, ζουν σε φρενήρεις ρυθμούς στην high season, αλλά το φθινόπωρο μεταμορφώνονται σε βασίλειο της ηρεμίας.

Γι αυτό η παραλία της Ίμπιθα ενδείκνυται για χαλάρωση και για απόλαυση του φθινοπωρινού ήλιου που σπάνια χάνεται πίσω από τα σύννεφα.

Είναι καιρός για να ανακαλύψει κάποιος το Λευκό Νησί με τις πανέμορφες σπηλιές και τα δάση στην ενδοχώρα.

Για χουζούρι κάτω από τον ήλιο είναι ιδανικές οι παραλίες Κάλα Ντ΄Ορτ και Κάλα Βαντέγια και για χαλαρό περίπατο προτείνεται η ανοιχτή αγορά στο Λας Ντάλιας, που συνδυάζεται με την απόλαυση των γαστρονομικών προτάσεων της Ίμπιθα, που έχουν ως βάση τα αγαθά που προσφέρει η θάλασσα.

Στην Τενερίφη

Τον Οκτώβριο η Τενερίφη –το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά– είναι παράδεισος. Όχι μόνο γιατί έχει θαυμάσιες, ηλιόλουστες μέρες, αλλά γιατί οι τιμές είναι πολύ πιο προσιτές σε σύγκριση με την καλοκαιρινή περίοδο.

Μπορείς να βρεις δωμάτιο σε πεντάστερο ξενοδοχείο, τον Οκτώβριο, κατά 25% πιο φτηνό σε σχέση με τον Αύγουστο.

Must είναι το κεντρικό ηφαίστειο του νησιού, το όρος Teide, με τις κοιλάδες της λάβας το περιβάλλουν και θυμίζουν σεληνιακό τοπίο.

Φυσικά ο επισκέπτης θα φροντίσει να γεμίσει τις… μπαταρίες με βιταμίνη D, αλλά δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία για ημερήσιες εκδρομές στα αυθεντικά ισπανικά χωριά που βρίσκονται στο βόρειο μέρος του νησιού.

Στην Ανδαλουσία

Η Ανδαλουσία είναι ο παράδεισος για τους περιπατητές το φθινόπωρο. Τα πανέμορφα δάση κάτω από το φως του ήλιου του Οκτωβρίου αποκτούν άλλη λάμψη σε σχέση με το καλοκαίρι και οι διαδρομές στη Σιέρα Νεβάδα μένουν αξέχαστες.

Φανταστείτε μια εκδρομή ανάμεσα σε οπωρώνες, κάτω από το φως του ήλιου και με τους χρυσαετούς να πετούν ψηλά.

Από τη Γρανάδα οργανώστε την εκδρομή που είναι στα μέτρα σας, σε ένα τμήμα από το απέραντο δίκτυο μονοπατιών και ετοιμαστείτε για στάσεις με γεύματα tapas, σε χωριά όπως το Τρεβελέθ.

Η Ανδαλουσία είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στην Ισπανία, χάρη στην τεράστια ιστορία και την εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά που την χαρακτηρίζει.

Γι αυτό και ο επισκέπτης είναι σίγουρο πως φεύγοντας, θ΄ αρχίσει να προγραμματίζει και το επόμενο ταξίδι του στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Η παράτολμη επίθεση Oυκρανών κομάντος στην Κριμαία – «Ήταν mission impossible» αλλά «η σημαία μας κυμάτισε » (videos)

Μεξικό: Τουλάχιστον επτά νεκροί σε εκκλησία – Έπεσε η οροφή και τους πλάκωσε (photos)

Ινδία: Λεωφορείο γεμάτο κόσμο πέφτει με ταχύτητά μέσα σε ποτάμι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:45