search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:32
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Τι θέλει να κερδίσει από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές – Οι ελπίδες, τα σενάρια και οι… φόβοι 

07.10.2023 08:07
pasok new

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου να αύξησε τα ποσοστά του κατά περίπου 50%, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να βρεθεί στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι επιθυμίες της Χαριλάου Τρικούπη για μία καλή επίδοση την Κυριακή είναι παραπάνω από εμφανείς κυρίως για το γεγονός ότι το Κίνημα έχει παράδοση στις τοπικές εκλογές αλλά και για να μπουν οι βάσεις ούτως ώστε «αργότερα το πρόγραμμά του κόμματος να γίνει σχέδιο για τη διακυβέρνησης της χώρας».

Το topontiki.gr σταχυολογεί τους στόχους του ΠΑΣΟΚ στις μεγάλες περιφέρειες αλλά και τους μεγάλους δήμους. Για τη Χαριλάου Τρικούπη μεγαλύτερος πόθος είναι να καταφέρει ο Χάρης Δούκας να «πάρει» τον δήμο της Αθήνας, πράγμα που δεν είναι μόνο στόχος του Κινήματος αλλά και ρεαλιστικό σενάριο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Περιφέρεια Αττικής: Στο ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να είναι άλλος ο στόχος πέραν του να καταφέρει ο Γιάννης Σγουρός να μπει στον 2ο γύρο απέναντι στον Νίκο Χαρδαλιά. Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του οι οποίοι εκφράζουν «αντισημιτικό» λόγο αλλά και γενικότερα τις δηλώσεις του, έχει «διαιρέσει» το ΠΑΣΟΚ. Κορυφαία στελέχη θέλουν ισχυρό ποσοστό αλλά και δεύτερο γύρο. 

Δήμος Αθηναίων: Το μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ο Δήμος Αθηναίων, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν πως σε περίπτωση που ο υποψήφιος του κόμματος καθηγητής στο ΕΜΠ Χάρης Δούκας καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, είναι ο μόνος που μπορεί να «απειλήσει» ή ακόμα και να κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο. Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη είναι σίγουροι για ένα καλό αποτέλεσμα και δυνατό πλασάρισμα, ενώ δεν αποκλείουν τη πιθανότητα ο Χάρης Δούκας να πάρει και τον δήμο της πρωτεύουσας. Οι πάντες στην Χαριλάου Τρικούπη συμφωνούν ότι η υποψηφιότητα του Δούκα καλύπτει όλα όσα πρέπει να έχει ένας αυτοδιοικητικός. Στην περίπτωση του Δούκα όλος ο μηχανισμός του κόμματος έχει δουλέψει υπέρ του, ενώ πολύ έντονη ήταν και η δράση του Ανδρουλάκη.

Θεσσαλονίκη: Ελπίδες υπάρχουν πάντως για τη Θεσσαλονίκη, αρκεί να χάσει ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Είτε εκλεγεί ο Στέλιος Αγγελούδης, είτε ο Σπύρος Πέγκας, το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να πει ότι έχει μερίδιο στη νίκη καθώς στελέχη του έχουν μοιραστεί και στις δύο αυτές υποψηφιότητες.

Θεσσαλία: Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η αποδοκιμασία στον «γαλάζιο» νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό θα οδηγήσει στην εκλογή του Δημήτρη Κουρέτα. Ένα “πρασινοροζ” – υπάρχει κοινή στήριξη με τον ΣΥΡΙΖΑ στη υποψηφιότητα του πανεπιστημιακού – στην καρδιά του χάρτη το βράδυ των εκλογών, θα είναι μεγάλη επιτυχία για τη Χαριλάου.

Σε όλες τις παρεμβάσεις του ο Ανδρουλάκης έχει δώσει τελείως πολιτικό τόνο για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού για την κυβέρνηση μετά και τα όσα τραγικά συνέβησαν με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι αλλά και τις φονικές πλημμύρες. «Η Νέα Δημοκρατία κυβερνά τρεις μήνες και έχουμε βιώσει τραγικές επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές, την ακρίβεια να κλιμακώνεται χωρίς να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά, παιχνίδια με τους θεσμούς σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με τον Βελόπουλο. Αυτά θέλουμε να συνεχιστούν; Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος λειτουργεί με αδιαφάνεια και αναξιοκρατία; Που χειρίζεται το κράτος ως πελατειακό μηχανισμό, που ενισχύει την εξουσία του;» ανέφερε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή δήλωση από την Θεσσαλονίκη όπου είχε βρεθεί να δώσει τη στήριξη του στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου. 

Πέραν το παραπάνω και με γνώμονα ότι οι κάλπες να είναι άδειες, ελάχιστα είναι τα στελέχη τα οποία θεωρούν ότι το Κίνημα θα ξεχωρίσει στη μάχη των περιφερειών και των μεγάλων δήμων. Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Κεντροαριστεράς έχει προνομιακό πεδίο για την Αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχήματα των αυτοδιοικητικών εκλογών με το βλέμμα στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό

Γρανάδα: 3 συν 1 συμπεράσματα για την Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής – Τι δείχνουν οι δηλώσεις Μητσοτάκη

ΠΑΣΟΚ για βουλευτή της ΝΔ: «Εκβιάζει τους ψηφοφόρους» – «Έτσι αντιλαμβάνεται η ΝΔ την αυτοδιοίκηση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:28