search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:35
MENU CLOSE

Ισραήλ: Βομβαρδισμένο τοπίο το Τελ Αβίβ – Κλειστά τα καταστήματα, κάτοικοι στα σπίτια (Videos)

09.10.2023 20:45
tel-aviv-new

Βομβαρδισμένο τοπίο είναι το Τελ Αβίβ μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χαμάς, την ώρα που τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους από τον φόβο των ρουκετών.

Την ίδια στιγμή, συνεργεία της πόλης απομακρύνουν χαλάσματα από πολυκατοικία που δέχθηκε επίθεση το Σάββατο στο κέντρο της πόλης.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο πόλεμος βρίσκεται πολύ κοντά τους, ενώ πολλοί δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως, παρότι ακούν συχνά πλέον εκρήξεις, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη γειτονιά τους.

To Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα

Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει επίθεση κατά της Γάζας, ενώ έχει κόψει τόσο την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όσο και νερού, αλλά και τροφίμων και καυσίμων στον πληθυσμό των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Την ίδια ώρα εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χαμάς, με την ισλαμιστική οργάνωση να απαντά με ρουκέτες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, όπου οι σειρήνες δεν σταματούν να ηχούν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο στόχος είναι τις επόμενες 24 ώρες να έχουν εκκενωθεί όλοι οι οικισμοί στην περιφέρεια της Γάζας και γι’ αυτόν το λόγο επιχειρούν στην περιοχή χιλιάδες στρατιώτες.

Η κυβέρνηση έχει ήδη κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς, με τον πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου να δηλώνει ότι «αυτό που συνέβη στο Ισραήλ δεν έχει προηγούμενο και θα φροντίσω να μην επαναληφθεί».

Ακυρώνουν πτήσεις οι εταιρείες, μπλόκα σε όλο το οδικό δίκτυο

Εν τω μεταξύ, στο Ισραήλ οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις από και προς τη χώρα, η μία μετά την άλλη. Ελάχιστες συνεχίζουν να στέλνουν αεροπλάνα και γίνονται προσπάθειες ώστε να μη χρειαστεί να κλείσει το αεροδρόμιο.

Παράλληλα, σε όλο το οδικό δίκτυο του Τελ Αβίβ, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, υπάρχουν παντού μπλόκα από ένοπλους στρατιώτες που δεν επιτρέπουν την προσέγγιση σε σημεία που κρίνονται επικίνδυνα, κάνοντας παράλληλα εξονυχιστικούς ελέγχους.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ – Χαμάς: Ομοβροντία στα social media για υποκρισία της Δύσης και τακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών

Iron Dome: Γιατί «πιάστηκε στον ύπνο» η ισραηλινή αεράμυνα – Πώς η Χαμάς βρήκε το αδύναμο σημείο της αντιπυραυλικής ομπρέλας

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Πρέπει να μπούμε μέσα στη Γάζα» – Το σενάριο της σύγκρουσης με το Ιράν και ο ρόλος των ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:31