ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:04
MENU CLOSE

Δώρα Αυγέρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και νέα πρόσωπα – Αντίπαλός μας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

12.10.2023 19:38

«Είμαστε η πληθυντική Αριστερά, η Αριστερά της πρόσθεσης, όχι της αφαίρεσηςΧρειαζόμαστε νέους ανθρώπους κοντά μαςΗ επαφή με την κοινωνία είναι υψίστης σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στην εκπομπή Live News.

Για τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η Δώρα Αυγέρη απάντησε: «Γίνεται συνέδριο χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς να βγουν σύνεδροι, χωρίς οδικό χάρτη; Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να οργανωθούν αυτά. Θα γίνει σε χρόνο μέσα στις προβλέψεις του καταστατικού. Όπως και τα όσα είπε και χθες ο Στέφανος Κασσελάκης για τον isyriza και την ανανέωση του κόμματος -εργαλεία τα οποία είχε θεσπίσει ο Αλέξης Τσίπρας».

«Πρέπει να υπάρξει ανανέωση», τόνισε, ενώ για τον τρόπο κατάρτισης των ψηφοδελτίων και στις ευρωεκλογές είπε: «Πρέπει να εμπλουτιστεί με βάση τις δυνατότητες που δίνει το καταστατικό του κόμματος. Και το ερώτημά μου είναι το εξής: γίνεται ανανεωτική Αριστερά χωρίς ανανέωση -και προσώπων- και χωρίς γείωση του κόμματος στην κοινωνία; Αυτό δεν σημαίνει ηλικιακούς ρατσισμούς ή διακρίσεις βέβαια.Είμαστε η πληθυντική Αριστερά, της πρόσθεσης, όχι της αφαίρεσης. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους κοντά μας, χωρίς στεγανά».

«Η επαφή με την κοινωνία είναι υψίστης σημασίας. Προσωπικά αυτό που βλέπω είναι ότι όπου πάει ο Στέφανος Κασσελάκης 400-500 άνθρωποι έρχονται και του μιλούν ακριβώς γιατί αγωνιούν να ανοίξει το κόμμα και να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί αυτός είναι ο αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θεωρεί το αντίθετο, δεν τον βλέπω να είναι και πολύ Αριστερός», επισήμανε η Δ. Αυγέρη.

Για τις χθεσινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη η εκπρόσωπος Τύπου είπε: «Είναι ένα γενικός πολιτικός “μπούσουλας”, δεν απευθύνεται σε κάποιους, απευθύνεται σε όλους. Δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη προειδοποίηση. Αν κάποιος ή κάποια θεωρεί ότι αφορά εαυτόν, αυτό έχει να κάνει με το τί θέμα έχει ο καθένας και η κάθε μία».

Ερωτηθείσα τέλος για τη χθεσινή αρθρογραφία μελών του κόμματος, η Δώρα Αυγέρη απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν ασχολούμαι με τρίχες κατσαρές. Καθένας έχει την ευθύνη της υπογραφής του, και δεν νομίζω ότι εκφράζει μια μεμονωμένη άποψη τη θέση παλαιών συντρόφων».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή οι ελλείψεις σε αίμα στις μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας του Παίδων «Αγ. Σοφία»

Βγήκαν «μαχαίρια» στην Πλεύση Ελευθερίας: «Λοξοδρομήσεις προς τα δεξιά δεν έχουν θέση στην ΚΟ» λέει η Κωνσταντοπούλου – «Καρφιά» Χουρδάκη

Άναυδοι στο Κόκκινο 105.5 και την Αυγή με το αιφνιδιαστικό ντου του Κασσελάκη – Τι είπε στους εργαζόμενους για τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:03
Exit mobile version