search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:58
MENU CLOSE

Άκης Τσελέντης: Τι λέει ο καθηγητής για τον πρωινό σεισμό στην Αττική

13.10.2023 08:49
tselentis new

Ανάρτηση για τον σεισμό που «ξύπνησε» την Αττική λίγο μετά τις 06.30 το πρωί σήμερα Παρασκευή (13/10) έκανε στο Facebook, ο καθηγητής και πρόεδρος του Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Ο σεισμός, που ήταν 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής και εστιακό βάθος του στα 13,4 χλμ, εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που, όπως επισημαίνει ο Άκης Τσελέντης, έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνει ότι οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης.

Ο καθηγητής Τσελέντης αναφέρει ακόμα ότι το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, «δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς».

Η ανάρτηση Τσελέντη:

«Στις 6:35 σήμερα το πρωί είχαμε ένα μικρό σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 13,4 χλμ.

Έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγο απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανεπεδίου·

Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς.

Εκτιμώ ότι δεν έχουνε θέμα αλλά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια.

(**) Να ακούτε μόνο τις ανακοινώσεις των επισήμων κρατικών σεισμολογικών φορέων που ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ και τα παρακολουθούν και όχι μη σοβαρές εμπορικές ιστοσελίδες που εμφανίζουν μεγέθη που δεν ισχύουν για να μαζεύουν κλικ…»

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο στη Λ. Μεσογείων – Αυτοκίνητο παρέσυρε ηλικιωμένη (Video)

Μαίρη Χρονοπούλου: Σήμερα το αποχαιρετιστήριο «πάρτι» στο σπίτι της ηθοποιού, το απόγευμα η αποτέφρωση

Καιρός σήμερα: Και… ψύχρα και ζέστη! Πού θα βρέξει – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58